Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Είναι βιώσιμες οι βιομηχανικές ΑΠΕ σε φυσικές περιοχές;

Είναι βιώσιμες οι βιομηχανικές ΑΠΕ σε φυσικές περιοχές;

Ορισμένα μόνο από τα πολλά μέρη της Πελοποννήσου (ως γεωγραφικό διαμέρισμα) που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε βιομηχανικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας όπως αυτά της εικόνας, βρίσκονται σε αυτό το άλμπουμ, με αναλυτικές περιγραφές σε κάθε φωτογραφία.

Καθώς η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και η συνδιαμόρφωση στις ενεργειακές στρατηγικές αποτρέπεται, ενώ επιταχύνεται η εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ στις εναπομείνασες φυσικές περιοχές μας, παρά τις σοβαρές και σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμες επιπτώσεις με αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της ζωής μας, ενημερωνόμαστε και δραστηριοποιούμαστε.

Έτσι, πέρα από τις 5 διαδικτυακές ενημερωτικές μας εκδηλώσεις //www.youtube.com/@sosmainalo/playlists">«ΑΠΕ: Πράσινη ανάπτυξη ή ανεξέλεγκτο πρόβλημα;» με ομιλητές από διάφορα γνωστικά πεδία, συμμετέχουμε στο Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου και στη διοργάνωση της ενημερωτικής εκδήλωσης το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 5:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης (Αμφιθέατρο). Θα μιλήσουν:

  • Μαρία Καραμανώφ - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ.:

«Οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις για τις ΑΠΕ στο εθνικό και ενωσιακό δίκαιο»

  • Βασίλης Λύκος - Αναλυτής.  Βιολόγος -  Διδάκτωρ Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης: 

«Η Διαχείριση των φυσικών μονοπωλίων στην Ελλάδα»

  • Άκης Παπασαράντης - Εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια, Μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων:

«Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά βιομηχανικού τύπου: Ψευδο-σύμβολα μετάβασης σε πράσινη φθηνή ενέργεια»


Την εκδήλωση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος - Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, ο οποίος θα κάνει και μια τοποθέτηση σχετικά με τις επιπτώσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ στην ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Ενημερωνόμαστε: Αφορά τους τόπους μας και τις ζωές μας!

SOS Μαίναλο

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...