Menu
RSS
Τρίτη, 08/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Τσακώνικη Υφαντική στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (εικόνες)

Τσακώνικη Υφαντική στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (εικόνες)
Το Αρχείο Τσακωνιάς, φέτος, για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς European Heritage Days EHD Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΕΗΠΚ Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 " Ανιχνεύοντας διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς στην πολιτιστική κληρονομιά" .
Η φετινή συμμετοχή έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο  Μουσείο Ηρακλειδών! Συμφιλοξενηθήκαμε στον υπέροχο χώρο του Μουσείου, δίπλα στην έκθεση της επιμελήτριας κυρίας Ίριδας Τζαχίλη "Συναντήσεις στον καμβά - Ο καμβάς των συναντήσεων".
Η συμμετοχή μας διήρκησε τρείς ημέρες: Σάββατο 28, Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024.
Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι οι Υφάντρες παρουσίασαν την Τσακώνικη Υφαντική και έκαναν μαθήματα στους μικρούς όρθιους - τσακώνικους αργαλειούς, στους επισκέπτες , μικρούς και μεγάλους, του Μουσείου.
Τη Δευτέρα παρουσιάστηκε το διαδραστικό βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αργαλειό να μάθεις, την ευχή μου να 'χεις" σε ένα τμήμα της Α' Γυμνασίου του 12ου Γυμνασίου Πετραλώνων.
Ευχαριστούμε θερμά για την τιμητική πρόσκληση και για την ζεστασιά της φιλοξενίας το Μουσείο Ηρακλειδών και ιδιαιτέρως την κυρία Ελένη Νομικού, Γενική Διευθύντρια!
Ευχαριστούμε όλους όσοι ήρθαν να γνωρίσουν την Τσακώνικη Υφαντική!
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 12ου Γυμνασίου Πετραλώνων!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...