Menu
RSS
Δευτέρα, 16/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δολιανίτης στο Best: «Κερδίσαμε το στοίχημα της λειψυδρίας, αλλά είμαστε στην κόκκινη γραμμή» - Τι είπε για αρδευτικό και νέες γεωτρήσεις (vd)

Δολιανίτης στο Best: «Κερδίσαμε το στοίχημα της λειψυδρίας, αλλά είμαστε στην κόκκινη γραμμή» - Τι είπε για αρδευτικό και νέες γεωτρήσεις (vd)

Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της λειψυδρίας, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας κ. Μανώλη Δολιανίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best.

Στην παρουσίαση του δελτίο ήταν ο Θέμης Κανελλόπουλος, ενώ ερωτήσει απεύθυνε και ο δημοσιογράφος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, Μηνάς Αρτόπουλος.

«Κερδίσαμε το στοίχημα της λειψυδρίας με πολλή δουλειά, χωρίς να έχουμε ούτε μία μέρα διακοπής νερού, ενώ αξιοποιήσαμε το σύστημα τηλεμετρίας. Ετοιμάζουμε πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση νέων έργων» είπε ο κ. Δολιανίτης, ο οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «μπορεί να μην απασχολήσαμε την επικαιρότητα με προβλήματα ύδρευσης, αλλά είμαστε στην κόκκινη γραμμή. Θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στην απέναντι πλευρά. Ήδη, η στάθμη των γεωτρήσεων έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά. Το 85% του νερού το αντλούμε από γεωτρήσεις. Ο προγραμματισμός είναι να προετοιμαστούμε για την άρδευση. Έχουμε την ενημέρωση ότι θα ανοίξει πρόγραμμα για τους δήμους, θα καταθέσουμε εκ νέου τη μελέτη μας. Θα δοκιμάσουμε νέες γεωτρήσεις. Έχουμε οικισμούς που δεν έχουν νερό, όπως το Κρυονέρι που αναπτύσσεται τουριστικά. Στέλνει νερό στα 100 μέτρα στις Σπέτσες και ο ίδιος οικισμός δεν έχει νερό. Έχουμε βρει μια μελέτη για μικρά φράγματα στον Δαφνώνα. Είναι μια διαρκής μάχη».

Όσο για την αποτίμηση της τουριστικής κίνησης, ο Δήμαρχος εμφανίστηκε εξαιρετικά ικανοποιημένος για το φετινό καλοκαίρι, αφού η πληρότητα σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε το 100%, ενώ πολλά χωριά πήραν ζωή. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του Μελιτζάζζ και του Παρατυρό. «Στο Λεωνίδιο βρισκόμαστε σε εξαιρετικό σημείο 11,5 μήνες το χρόνο. Ίσως να μην χρειάζεται κάτι παραπάνω. Θέλουμε να διαχυθεί ο τουρισμός και σε άλλες περιοχές του δήμου. Να οδηγούμε τους αναρριχητές προς τα χωριά μας. Επίσης, θα έχουμε ένα μεγάλο χώρο για εκδηλώσεις στον Τυρό, θα εγκαινιαστεί πολύ σύντομα. Για το Καταδυτικό Πάρκο, μετά την απένταξη, έχουμε 0ολοκληρώσει τη συλλογή των εγγράφων και θα επανακαταθέσουμε τον φάκελο».

Στο τέλος, ο Δήμαρχος μίλησε για τα σχολικά κτίρια, στα οποία εγκαταστάθηκαν 14 νέα κλιματιστικά, νέοι πυροσβεστήρες, έγιναν παρεμβάσεις στις τουαλέτες, έργα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Λεωνιδίου και αναλώσιμα ως το τέλος του χρόνου. «Έχει γίνει τρομερή δουλειά και θέλω να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο κυρία Κεμερλή, έχει δώσει τη ζωή της για αυτό το θέμα» είπε.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...