Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού από τον Τυρό: "Η αλιεία και ο θαλάσσιος τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν σημαντική συνιστώσα για την ανάπτυξη της Τσακωνιάς"

Παπαηλιού από τον Τυρό: "Η αλιεία και ο θαλάσσιος τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν σημαντική συνιστώσα για την ανάπτυξη της Τσακωνιάς"

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Γιώργος Η. Παπαηλιού στη «Γιορτή της θάλασσας, των ναυτικών και του ψαρά», στον Τυρό.

Μέσω της «Γιορτής της θάλασσας, των ναυτικών και του ψαρά», αναδεικνύονται προβλήματα, δυνατότητες αλλά και αδυναμίες και παθογένειες,  προβάλλονται ανάγκες και κατατίθενται προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Η θάλασσα αποτελεί τη βάση για σειρά επαγγελματικών, και όχι μόνον, δραστηριοτήτων.  

Ο Έλληνας ναυτικός είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής ναυτιλίας, αφού, με τις ικανότητες και την πολύμοχθη εργασία του, στηρίζει έναν από τους πλέον προσοδοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Έναν κλάδο που λειτουργεί σε ανοιχτούς ορίζοντες, ανταγωνιζόμενος με επιτυχία τη ναυτιλία των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου.

Η αλιεία είναι ένας τομέας που πρέπει να τύχει προσοχής και στήριξης από την πολιτεία, και διότι αυτοτελώς αποτελεί πηγή εισοδήματος και πλούτου και διότι, συνδεόμενη με άλλες δραστηριότητες που παραπέμπουν στη θάλασσα (ενδεικτικά ο θαλάσσιος και ο αλιευτικός  τουρισμός κ.α.), μπορεί να δώσει προοπτική στην περιοχή του Τυρού, με την απαράμιλλη ομορφιά, την πεντακάθαρη θάλασσα και τους δημιουργικούς ανθρώπους.

Ταυτόχρονα,  με τη συγκεκριμένη γιορτή,  διατηρούνται ζωντανές και αναδεικνύονται οι λαϊκές πολιτιστικές παραδόσεις του Τυρού και της ευρύτερης περιοχής και ενισχύονται οι δεσμοί όλων με την ιδιαίτερη πατρίδα, προβάλλοντάς την και συμβάλλοντας στην πρόοδό της.

Στο πλαίσιο  της ανάγκης προώθησης ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, αυτού  της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, η αλιεία και ο θαλάσσιος τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν σημαντική συνιστώσα για την ανάπτυξη της Τσακωνιάς.

Λέγεται ότι «του ψαρά το πιάτο δέκα φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο», προκειμένου να υπογραμμισθούν οι δυσκολίες, το αβέβαιο και το απρόβλεπτο της αλιείας.   

Εύχομαι, το πιάτο του ψαρά να είναι γεμάτο συνεχώς.

Και πάντως, «τον Τσάκωνα μαθέ μηδέ τρικυμία τον ορίζει, μηδέ Τούρκου το σπαθί».           

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...