Menu
RSS
Πέμπτη, 22/08/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΚΕ - Λεωνίδιο | Τίμησε τους 11 εκτελεσμένους του ΕΛΑΣ από τα ναζιστικά στρατεύματα

ΚΚΕ - Λεωνίδιο | Τίμησε τους 11 εκτελεσμένους του ΕΛΑΣ από τα ναζιστικά στρατεύματα
Φωτο αρχείου
 

Σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής έξαρσης, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ τίμησαν την επέτειο της δολοφονίας 11 μαχητών του ΕΛΑΣ από τις ναζιστικές ορδές και τους ντόπιους καταδότες στο Λεωνίδιο, στις 6 Ιουλίου του 1944.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώθηκε από την ΚΟ Κυνουρίας στις 7 Ιούλη δίπλα στη ρεματιά που εκτελέστηκαν οι αγωνιστές της λευτεριάς, όπου έχει τοποθετηθεί ειδική μαρμάρινη πλάκα που θυμίζει στον κόσμο το τραγικό γεγονός.

Στο ιστορικό αναφέρθηκε ο Νίκος Χειλάρης, στέλεχος του ΚΚΕ στο Λεωνίδιο, ο οποίος έκανε αναφορά και στη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, όπου ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των απολογητών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που είναι τα άλλα αστικά κόμματα.

Τόνισε τον κίνδυνο για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία, στη γενοκτονία της Παλαιστίνης, στην Ερυθρά Θάλασσα, στα Δυτικά Βαλκάνια και αλλού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του καταλόγου των εκτελεσθέντων μαχητών του ΕΛΑΣ, την κατάθεση στεφανιού, το «Επέσατε θύματα» και την υπόσχεση πως θα συνεχιστεί ο αγώνας για τα λαϊκά προβλήματα για την αλληλεγγύη στους λαούς που μάχονται για τον σοσιαλισμό.

Οι επόμενες προγραμματικές προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ΚΟ είναι η συμμετοχή στην εκδήλωση για τον ήρωα Νίκο Πλουμπίδη, στα Λαγκάδια Αρκαδίας στις 28 Ιουλίου, η διοργάνωση εκδήλωσης για τα 81 χρόνια από τη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους Ιταλούς μελανοχιτώνες στον Κοσμά Κυνουρίας, την Κυριακή 4 Αυγούστου και η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους μαχητές του ΔΣΕ, στον Άγιο Βασίλη Κυνουρίας την Κυριακή 18 Αυγούστου.

902.gr

4 σχόλια

  • Jb
    Jb Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 09:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Οπαδέ του Στάλινοφασισμού μη νομίζεις ότι κ εσυ διαφέρεις πολύ από τον Κασιδιάρη.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 09:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Οπαδέ της φασιστερας επειδή δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτό που έγραψα είπες κ εσυ το ποιηματάκι σου γιατί μόνο αυτό ξέρετε με λέτε. Για την ταμπακιέρα βεβαίως μούγκα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 17:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Γειά σου οπαδέ του φυλακισμένου Κασιδιάρη και των υπόλοιπων "λουλουδιών" της Χρυσής Αυγής

  • Jb
    Jb Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 12:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τα εγκλήματα που έχει κάνει το ΚΚΕ κ έχουν σκοτωθεί χιλιάδες αθώοι, έχει να μας πει κάτι;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...