Menu
RSS
Σάββατο, 28/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Λαμπρόπουλος: «Στηρίζουμε την τσακώνικη παράδοση και εκδηλώσεις εξωστρέφειας όπως το Μελιτζάζζ»

Λαμπρόπουλος: «Στηρίζουμε την τσακώνικη παράδοση και εκδηλώσεις εξωστρέφειας όπως το Μελιτζάζζ»

«Η Τσακώνικη παράδοση, σε όλες τις εκφάνσεις της, με πρώτη τη τσακώνικη διάλεκτο και στη συνέχεια με τον χορό, την ενδυμασία, την υφαντική τέχνη, τη μουσική αλλά και τη γαστρονομία, είναι ένα ιδιαίτερο  στοιχείο του Αρκαδικού Πολιτισμού.

Ένα στοιχείο  που δεν μπορείς να το αγνοήσεις, αλλά οφείλεις να το στηρίξεις και να το αναδείξεις και εκτός συνόρων και αυτό κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτώντας δράσεις προβολής της Τσακωνιάς, μία εκ των οποίων είναι και το  φεστιβάλ Μελιτζάζζ 2023, ενώ  έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί μέρος ή το σύνολο εκδόσεων για την τσακώνικη διάλεκτο».

αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, με αφορμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις του Μελιτζάζζ 2023, που φέτος είχαν χρώμα ιταλικό, αφού το Λεωνίδιο και το Μαρτάνο, είναι δύο πόλεις αδελφοποιημένες από το 1990.

Ο κ. Λαμπρόπουλος παρευρέθηκε συγκεκριμένα στην εκδήλωση  προς τιμήν των φιλοξενούμενων από την πόλη Μαρτάνο,  στη διάρκεια της οποίας έγιναν και τα αποκαλυπτήρια γλυπτού της αδελφοποίησης καθώς και η τελετή ονοματοδοσίας πλατείας  του Λεωνιδίου σε Piazza Martano.

                                                             

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...