Menu
RSS
Κυριακή, 07/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δολιανίτης για τα έργα στο λιμάνι Λεωνιδίου: "Ξανά στο σημείο μηδέν. Να λογοδοτήσουν Περιφέρεια και Δήμος Νότιας Κυνουρίας"

Δολιανίτης για τα έργα στο λιμάνι Λεωνιδίου: "Ξανά στο σημείο μηδέν. Να λογοδοτήσουν Περιφέρεια και Δήμος Νότιας Κυνουρίας"

Σε ανάρτησή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Μανώλης Δολιανίτης, αναφέρει ...

ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ - Ξανά στο σημείο Μηδέν!!!

Πως από την ανακοίνωση: "Αρχίζουν ως τις 10 Μάϊου τα έργα στο λιμάνι Λεωνιδίου" φτάσαμε να συζητάμε αν το έργο θα “Ακυρωθεί και Επαναδημοπρατηθεί” και τελικά να αποφασίζεται ότι "Το Ελεγκτικό θα κληθεί να εγκρίνει τις επιπλέον δαπάνες" με ότι αυτό συνεπάγεται στην ολοκλήρωση του έργου για το λιμάνι.
Δυστυχώς το έργο οδεύει ολοταχώς για την ακύρωσή του και μια ακόμα 10ετία το Λιμάνι του Λεωνιδίου ένα βασικό έργο υποδομής & ανάπτυξης της Πλάκας Λεωνιδίου αλλά και ολόκληρου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας θα παραμείνει απλά μια εξαγγελία.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες και θα πρέπει να αποδοθούν ανάλογα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Πώς φτάσαμε και πάλι μετά από ενέργειες δεκαετίας ξανά στο σημείο μηδέν; Πόσο το παρακολούθησε και το πίεσε ο Δήμος μας; Πού έγιναν λάθος χειρισμοί; Γιατί αφήσαμε αδρανείς να περάσει τόσος καιρός; Είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα κάθε ενεργού πολίτη.

Παρουσιάζουμε τις ανακοινώσεις των δύο τελευταίων ετών για να διαμορφώσει ο καθένας την άποψή του.
Φυσικά για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε.....
 

o 25 Φεβρουαρίου 2020

Κατακυρώθηκε η δημοπρασία για τα έργα προστασίας στο λιμάνι Λεωνιδίου!
Εγκρίθηκε, η κατακύρωση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τα έργα προστασίας στο λιμάνι Πλάκας του Λεωνιδίου προϋπολογισμού: 4.500.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου θα είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
Το λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου στον Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στις ακτές της Κυνουρίας, στο νότιο άκρο του Αργολικού Κόλπου. Η ακτή βρέχεται από το ΝΔ τμήμα του Αιγαίου Αρχιπελάγους – Μυρτώο Πέλαγος. Το λιμάνι της πλάκας Λεωνιδίου απέχει από το Λεωνίδιο 3,5 χιλιόμετρα περίπου. Ο λιμένας αποτελείται από αβαθές παραλιακό κρηπίδωμα, μικρό προβλήτα αλιευτικών σκαφών και τον προσήνεμο μώλο, εκτεινόμενο προς Νότο συνολικά για 120 μ περίπου και από πρόσθετο κεκαμμένο αναφερθέν τμήμα μήκους 60 περίπου μέτρων.
Πιο συγκεκριμένα, το αρχικό τμήμα του προσήνεμου μώλου είναι κατασκευασμένο με μεικτή διατομή, εξωτερικά θωράκιση και εσωτερικά κρηπίδωμα και έχει πλάτος δαπέδου κυκλοφορίας 8 μ (από την κρηπίδα έως τον προφυλακτήριο τοίχο) και το κεκαμμένο τμήμα που εκτείνεται προς Νοτιοδυτική κατεύθυνση, έχει πλάτος 15 μ περίπου.
Η αναγκαιότητα προστασίας του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου είναι μεγάλης σημασίας για τον λιμένα του Λεωνιδίου αφενός μεν διότι για την επέκταση των 60 μ. έχουν χρησιμοποιηθεί τεράστιες ποσότητες λατομικών υλικών και φυσικών ογκολίθων και αν αυτά παρασυρθούν θα επέλθει καταστροφή τμήματος του υφιστάμενου λιμένα, πέραν της απώλειας σε σημερινές αξίες του κόστους που δαπανήθηκε το 2000 για το τμήμα αυτό του έργου. Αφετέρου δε, εάν δεν ενισχυθεί σύντομα, θα καταστραφεί το λειτουργικό κρηπίδωμα με απρόβλεπτα λειτουργικά και λοιπά προβλήματα που θα συνεπάγονται και καταστροφή τμήματος της σημερινής αμμώδους παραλίας στα βόρεια του μώλου.
 

o 29 Σεπτεμβρίου 2022

Περιφέρεια | Συνάντηση Νίκα - Λυσίκατου για το λιμάνι του Λεωνιδίου και το δρόμο Αστρους – Λεωνιδίου
Συνάντηση είχε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσίκατο.
Την συνάντηση απασχόλησαν τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου, μεταξύ των οποίων το λιμάνι του Λεωνιδίου και ο δρόμος Αστρους – Λεωνιδίου.
Ωστόσο, αναλυτική εξέταση του συνόλου των έργων στον πιο πάνω αρκαδικό δήμο, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου, σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, που έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων -πολιτικών στελεχών της Π.Ε. Αρκαδίας, εκπροσώπων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, υπηρεσιακών παραγόντων και των αναδόχων.
 

o 4 Οκτωβρίου 2022

"Άστρος - Λεωνίδιο" | Αρχίζουν έργα στις στροφές - Ακολουθεί παρέμβαση στο λιμάνι Λεωνιδίου!
Σύσκεψη για τα δύο μεγάλα έργα της Νότιας Κυνουρίας, όπως τα χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.
Συγκεκριμένα στην σύσκεψη συζητήθηκαν το έργο στο δρόμο Άστρος – Λεωνίδιο και το έργο στο λιμάνι του Λεωνιδίου, αλλά και μικρότερα έργα στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας -όπως ο δρόμος προς τα Τσιτάλια και το γήπεδο τένις στο Λεωνίδιο.
Στη σημερινή συνάντηση εξετάστηκαν και επιλύθηκαν διάφορα διαδικαστικά θέματα και όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στη συνέχεια, το οδικό έργο από το Αστρος προς το Λεωνίδιο θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου ενώ μετά από 15 με 20 μέρες θα ξεκινήσει και το έργο στο λιμάνι Λεωνιδίου και θα ακολουθήσουν και τα άλλα έργα.
Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης ανέφερε πως θα γίνουν παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου Αστρους – Λεωνιδίου, κυρίως όπου υπάρχουν στροφές, αφού στόχος είναι η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του εν λόγω οδικού άξονα ενώ τα αδρανή υλικά που θα προκύψουν από την εν λόγω διαδικασία θα χρησιμοποιηθούν στο έργο του λιμανιού του Λεωνιδίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων, εκπρόσωποι της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, καθώς και των αναδόχων των πιο πάνω έργων.
 

o 23 Νοεμβρίου 2022

Λιμάνι Πλάκας Λεωνιδίου | Προβλήματα γραφειοκρατίας στο έργο
Η πορεία των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 τα οποία διαχειρίζεται η έδρα εξετάστηκε σε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη, σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο κτήριο της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Όπως αναφέρθηκε στην εν λόγω σύσκεψη, ένας αριθμός των εν λόγω έργων έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ στα περισσότερα από τα υπόλοιπα η πορεία υλοποίησης κρίνεται καλή. Παράλληλα, επισημάνθηκε η αναμενόμενη υστέρηση στα έργα, μετά την δυνατότητα που δόθηκε από την πολιτεία στους αναδόχους για 6μηνη παράταση -λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Κατά τη σημερινή σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το έργο στο λιμάνι της Πλάκας του Λεωνιδίου, στην Αρκαδία, αντιμετωπίζει προβλήματα -κυρίως λόγω γραφειοκρατίας. Για το θέμα αυτό υπήρξε επικοινωνία του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, του οποίου ο περιφερειάρχης ζήτησε την συνδρομή προκειμένου να ξεπεραστούν τα ζητήματα που υπάρχουν.
 

o 28 Απριλίου 2023

Περιφέρεια: "Αρχίζουν ως τις 10 Μάϊου τα έργα στο λιμάνι Λεωνιδίου"
Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με αντικείμενο την εξέλιξη σημαντικών έργων που υλοποιεί ή προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου, με τη συμμετοχή στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της έδρας.
Σχετικά με τα λιμενικά έργα, γνωστοποιήθηκε ότι το έργο στο λιμάνι Λεωνιδίου ξεκινά μέχρι τις 10 Μαΐου.
 
o 12 Μαΐου 2023
Νίκας για το λιμάνι Λεωνιδίου: "Το έργο θα συνεχιστεί. Το Ελεγκτικό θα κληθεί να εγκρίνει τις επιπλέον δαπάνες"
Ευρεία σύσκεψη για το έργο προστασίας του λιμανιού της Πλάκας, στο Λεωνίδιο, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου, στην Τρίπολη.
Αντικείμενο της τεχνικής αυτής σύσκεψης -με συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της έδρας και της Π.Ε. Αρκαδίας, καθώς και από τις Διευθύνσεις Οικονομικού και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, όπως και του εργολήπτη- ήταν η αναζήτηση λύσης προκειμένου να συνεχιστεί το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 5.580.000 και συμβατικού αντικειμένου 2.804.434,08 ευρώ, με χρηματοδότηση από τον κωδικό “Φυσικές Καταστροφές”.
Πρόκειται για ένα έργο που απασχολεί την περιοχή καθ’ ολη την τελευταία δεκαετία, ενώ πρόσφατα έχει καθυστερήσει περίπου 2 χρόνια από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να ζητήσει λύση της σύμβασης.
Στη σημερινή σύσκεψη, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αποφασίστηκε η συνέχιση του έργου, για την οποία πάντως θα πρέπει να αναληφθούν επιπλέον δαπάνες, την έγκριση επί των οποίων ωστόσο θα κληθεί να κάνει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η συνέχιση του εν λόγω έργου αποφασίστηκε, καθώς στην διάρκεια της σύσκεψης κρίθηκε ότι αν αυτό ακυρωθεί και επαναδημοπρατηθεί, το κόστος που προκύπτει είναι μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται για να συνεχιστεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...