Menu
RSS
Δευτέρα, 28/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Σχολική εορτή για την επέτειο του "ΟΧΙ" στη Βυτίνα (εικόνες)

Σχολική εορτή για την επέτειο του "ΟΧΙ" στη Βυτίνα (εικόνες)

Με αίσθημα περηφάνιας και συγκίνησης ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης παρευρέθηκε στη σχολική γιορτή της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας για τον καθιερωμένο εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες απέδωσαν φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1940 με τη διοργάνωση μιας εξαιρετικής εκδήλωσης.

Με την παρουσία των γονέων και κηδεμόνων, όλοι οι μαθητές /τριες και οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να παρακολουθήσουν την απαγγελία ποιημάτων και την πρωτότυπη θεατρική παράσταση που ετοίμασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές με την επιμέλεια και την φροντίδα των δασκάλων τους.

«Είναι πράγματι συγκινητικό να βλέπεις στα μάτια των παιδιών την εθνική υπερηφάνεια για τους προγόνους μας που αντιστάθηκαν στο φασισμό και αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Το μεγαλείο του Έθνους μας και η λεβεντιά της αδούλωτης Ελληνικής ψυχής θα μας θυμίζει πάντα το δικό μας χρέος απέναντι στην ιστορία. Το μήνυμα της ιστορικής επετείου είναι και σήμερα επίκαιρο. Ας είναι οι μνήμες και οι αγώνες των προγόνων μας, οδηγοί για το μέλλον.
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για τις αρχές και τις αξίες που μεταλαμπαδεύουν στις νέες γενιές και στα παιδιά μας.», δήλωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης.

Επιπλέον, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων παρευρέθηκαν σε γιορτές σχολείων της Γορτυνίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι, θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θυσίασαν τα πάντα για την ελευθερία μας.

 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Κείμενο - φωτογραφίες | Δήμος Γορτυνίας

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...