Menu
RSS
Δευτέρα, 16/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπέροχη θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» στη Δημητσάνα! (εικόνες)

Υπέροχη θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» στη Δημητσάνα! (εικόνες)
Την υπέροχη θεατρική παράσταση «Τα μετά θάνατον» - Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» απολαύσαμε με πλήθος κόσμου, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στη Δημητσάνα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και το Δήμο Γορτυνίας.
Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη γλαφυρότητα της γραφής του δικού μας λαϊκού, αλλά και παγκόσμιου κλασσικού λογοτέχνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη έγινε κατανοητή μέσω της νοηματικής γλώσσας γεγονός που ενίσχυσε την αξία του μεγάλου συγγραφέα, καθώς και την αξία των σκληρά προετοιμαζόμενων ηθοποιών της θεατρικής ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα».
Οι αρχαίοι έλληνες, έκαναν το μεγαλύτερο δώρο πολιτισμού στην ανθρωπότητα, μάς δώρισαν το θέατρο!!!
Ένα λαϊκό μέσο έκφρασης της συλλογικής μνήμης, αλλά και των συναισθημάτων, όλων των ανθρώπων, όλων των κοινωνικών τάξεων και ηλικιών.
Στο θέατρο, ηθοποιοί και ακροατές είμαστε όλοι ίσοι και απαραίτητοι για να συντελεστεί διαδραστικά, η ψυχική ανάταση και κάθαρση μέσω της αναπαράστασης, στιγμών της ζωής, ονειρικών καταστάσεων, ηρωικών πράξεων και αβίαστου από καρδιάς λόγου.
Στο θέατρο όμως από τους αρχαίους χρόνους , έως και την σύγχρονη παντομίμα, η κάθε παραμικρή κίνηση του σώματος, δίνει άλλη έμφαση, άλλο νόημα στα λεχθέντα.
Και πολλές φορές δε χρειάζεται ούτε καν μια λέξη για να γίνουμε κοινωνοί του νοήματος τής παράστασης που συμμετέχουμε ή παρακολουθούμε.
Σήμερα παρακολουθήσαμε μια θεατρική παράσταση, φτιαγμένη με μεράκι από ανθρώπους που μπόρεσαν να μας επικοινωνήσουν και να γίνουν κατανοητοί, ενώ δεν έχουν την αίσθηση της ακοής,
να μας αναπαραστήσουν, συνεργαζόμενοι με ομιλόντες ηθοποιούς, χωρίς να υστερούν σε τίποτα στην υποκριτική τους δεινότητα.
Κάποτε άκουσα ότι δεν πρέπει να λέμε, το χαρακτηρισμό Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες !!! Ήταν μια ημέρα που η φράση δικαιώθηκε απολύτως για όλους μας!

Στάθης Κούλης

Δήμαρχος Γορτυνίας

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...