Menu
RSS
Τρίτη, 08/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Εορτάστηκε η σύναξη των έξι Δημητσανιτών Αγίων στη Δημητσάνα (εικόνες)

Εορτάστηκε η σύναξη των έξι Δημητσανιτών Αγίων στη Δημητσάνα (εικόνες)

Εορτάστηκε κατά τη θεία λειτουργία, τη Κυριακή 18 Αυγούστου, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα η σύναξη των έξι Δημητσανιτών Αγίων μετά αρτοκλασίας. Στη συνέχεια ακολούθησε το μνημόσυνο των ευεργετών, δωρητών και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Δημητσανιτών, με τη φροντίδα της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ, προεξάρχοντος, του Ποιμενάρχου μας, Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως, κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, ιερέων της Μητροπόλεως και του Αρχιερατικού Επιτρόπου, πρωτοπρεσβύτερου, Χρίστου Κυριακόπουλου, από την Ιερή Μητρόπολη, Κηφισίας Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος.

Το ψαλτήριο κόσμησε με την παρουσία του, ο Λαμπαδάριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, Αλέξης Κατσαρός.
Παρέστησαν ο Δημαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καζάς , η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγγελική Μπίρη, ο πρόεδρος της Αδελφοτητος Δημητσανιτών Φίλιππος Σωτηρόπουλος, η Γενική Γραμματέας, Βασιλικη Παπαδοπούλου και η Ταμίας Όλγα Διαμαντοπούλου.

Επίσης παρέστησαν ο καθηγητής της Νομικής στο ΕΚΠΑ Βασίλης Κονδύλης, ο Δημητσανίτης και πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης, Χαράλαμπος Θεοχάρης, πλήθος συμπατριωτών και πιστών.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...