Menu
RSS
Τετάρτη, 09/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Βαρύ πένθος στη Δημητσάνα ...

Βαρύ πένθος στη Δημητσάνα ...
Βαρύ πένθος έπεσε στη Δημητσάνα, την εβδομάδα που πέρασε. Ένας άνδρας και δύο γυναίκες άφησαν τον κόσμο των ζωντανών και βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς αλλά αξέχαστους Δημητσανίτες.
Ο Δημήτρης Μελετόπουλος ήταν ανάμεσά τους.
Αντιγράφουμε εδώ τον επικήδειο που έγραψε ο συμπατριώτης μας Βασίλης Σκολαρίκος.
Με πολλή συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Μελετόπουλο, που στις 4 Ιουλίου 2024 εκδήμησε εις Κύριον. Ο εκλιπών υπήρξε ένας εξ εκείνων που αγάπησε πολύ την γενέτειρα του και που, για πολύ καιρό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, διέμενε στο πατρικό του σπίτι, το οποίο με πολλή προσοχή ανακαίνησε.
Γιός του Πέτρου Μελετόπουλου, του Δημητσανίτη που μαζί με τον αδελφό του Μελέτη, επί πολλά χρόνια, διατηρούσαν το μοναδικό στην περιοχή της Γορτυνίας Βιβλιοπωλείο. Ένα βιβλιοπωλείο που το συναντάμε να υπάρχει στη Δημητσάνα, στη οικογένεια Γεωργίου Φωτίου Μελετοπούλου, από το 1861.
Σημειώνουμε ότι ο εκλιπών ήταν εγγονός του ελληνοδιδασκάλου Γεωργίου Φωτίου Μελετοπούλου, ο οποίος μαζί με τον καθηγητή των μαθηματικών Γεώργιο Γρηγορίου Μαλλούχο προέβησαν το 1924, με εράνους και με τη συνδρομή του Κληροδοτήματος Νικολάου Μακρή, στην ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Ευθυμίου στο χώρο που ήταν η πατρική οικία του Αγίου, καθώς και της δωρεάς στον ιερό αυτό Ναό, μέρους του χεριού του Αγίου, από την Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους. Σημειώνεται ότι το τέμπλο του ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου δωρίθηκε σε αυτόν από τον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυνοσάργους, με τη μεσολάβηση του αρχιάτρου Χαρίλαου Μπαλάνου.
Βασίλειος Σκολαρίκος

 

Κώστας Λάμπρος

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...