Menu
RSS
Τρίτη, 02/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεχωριστή διάκριση για το ΓΕΛ Βυτίνας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning

Ξεχωριστή διάκριση για το ΓΕΛ Βυτίνας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning

Η ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2023-24 σηματοδοτήθηκε για το ΓΕ.Λ. Βυτίνας από μια σπουδαία διάκριση, μοναδική για σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Ν. Αρκαδίας για αυτή τη χρονιά, καθώς βραβεύτηκε με την ευρωπαϊκήετικέτα  eTwinning σχολείου 2024-25. Το επιστέγασμα των κόπων, των προσπαθειών και των εμπειριών μαθητών και εκπαιδευτικών μιας ολόκληρης χρονιάς ήταν αυτή η βράβευση. Το ΓΕ.Λ. Βυτίνας υλοποίησε με επιτυχία  τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα κατά το σχολικό έτος 2023-24.

1ο πρόγραμμα το eTwinning project με τίτλο «Βιώσιμοι μαζί-Sustainable together»: συνεργάστηκαν 8 σχολεία, δημιούργησαν δεσμούς σεβασμού και φιλίας, προώθησαν τη μάθηση όχι θεωρητικά, αλλά έμπρακτα.  Συνεργαζόμενα σχολεία τα: ΓΕ.Λ. Βυτίνας, ΓΕ.Λ. Λεβιδίου, ΓΕ.Λ. Τροπαίων, Ημερήσιο ΕΠΑΛ Θήβας, Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Θήβας, SECCIÓ IES CONSELLERIA στη Βαλένθια της Ισπανίας, Nazmiye Demirel Ortaokulu στην Ισπάρτα της Τουρκίας και Agrupamento de Escolas Gil Vicente στο Γκιμάρες της Πορτογαλίας.  Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών προέκυψε η βράβευση του σχολείου μας με την ευρωπαϊκή ταμπέλα σχολείου eTwinning 2024-2025 (Vytina Senior High  School eTwinning School Label).

2ο πρόγραμμα Ambassador School Project-Πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (EPAS). Βασικό κέρδος ήταν η εκμάθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων που έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, η λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και η ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες που παρέχονται από την ΕΕ στους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους όπως το Erasmus και η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.

3ο πρόγραμμα ECO SCHOOLS-Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία»της ΕΕΠΦ: «Στην Αυλή των Οικολογικών σχολείων σαν… στο σπίτι μας!»   Οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί  και μαθητές δραστηριοποιήθηκαν στην έμπρακτη ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την αλλαγή στάσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, με συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε οι μαθητές να υιοθετήσουν τη βιώσιμη περιβαλλοντική δράση σε θεωρητικό, παιδαγωγικό και πρακτικό επίπεδο στις βασικές ενότητες όπως: νερό, ενέργεια, απορρίμματα, σχολική αυλή, κ.ά.

 4ο πρόγραμμα Erasmus με τίτλο: «Sustainable together»

Κατά το έτος 2023-24 πραγματοποιήθηκε στις 21-26 Απριλίου 2024 παρακολούθηση τρόπου εργασίας Job Shadowing στο συνεργαζόμενο σχολείο του Sessiό IES Conselleria στη Βαλένθια της Ισπανίας από τρεις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, ενώ το δεύτερο έτος περιλαμβάνει επίσκεψη των μαθητών/τριών το ΓΕ.Λ. Βυτίνας και εφαρμογή των στόχων δράσης σε σχολείο της Κροατίας, το οποίο υπηρετεί τη βιωσιμότητα.

 Μέσα από τα προγράμματα μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εμπλούτισαν τις ήπιες δεξιότητές τους: την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την επικοινωνία, την ομαδικότητα, την προσαρμοστικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη, ποιοτικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν καλύτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, μεγαλύτερη κατανόηση των αναγκών τους, βελτιωμένη παραγωγικότητα και απόδοση στο χώρο της εκπαίδευσης. 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κρατημένος Ιωάννης (Διευθυντής), Πλατιά Δέσποινα, Καλοπίση Ελένη, Ψυχογιού Σταυρούλα, Βέρρου Ελένη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...