Menu
RSS
Κυριακή, 29/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ευρωεκλογές | Η προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρόπαια Γορτυνίας

Ευρωεκλογές | Η προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρόπαια Γορτυνίας
Προεκλογική εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές από την Οργάνωση Μελών Γορτυνίας στα Τροπαια.

Στην ξεχασμένη και ερημωμένη από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Γορτυνία, έστω και για μια μέρα σήμανε η ελπίδα στις καρδιές των Γορτύνιων.

Για μια αξιοπρεπή ζωή, με παροχές δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, με δικαίωμα στην εργασία.

Η Οργάνωση Γορτυνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Σπύρο Νικολόπουλο και τα παιδιά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στην εκδήλωση μίλησαν η υποψήφια Δώρα Τσαμπάζη, οι Βουλευτές Διονύσης Καλαματιανός και Γιώργος Παπαηλιου και η Συντονίστρια μας Δήμητρα Αλουπογιάννη.

Καλή επιτυχία στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συγκράτηση της Ε.Ε. σε μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση και τη μετέπειτα πορεία προς την πολιτική αλλαγή!
Με εκτίμηση,
Γεώργιος Ι. Φαράντος

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

? Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στα Τρόπαια, με την υποψήφια Ευρωβουλευτή Δώρα Τσαμπάζη , εν όψει των ευρωεκλογών
?️ Στο πλαίσιο των επικείμενων ευρωεκλογών, οι πολιτικές για την ελληνική ύπαιθρο, εν προκειμένω την «ξεχασμένη» Γορτυνία, πρέπει να αναδειχτούν, ώστε να αποκτήσουν και ευρωπαϊκή διάσταση.
? Η Γορτυνία, η ιδιαίτερη πατρίδα μας, είναι μία περιοχή με ιδιαίτερα ισχυρό φυσικό, ιστορικό, πνευματικό αποτύπωμα και άξιους ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους κατοικούν ολούθε, στην Αθήνα, στην Τρίπολη, σε άλλες περιοχές αλλά και στο εξωτερικό, και δυστυχώς πολύ λίγοι στη Γορτυνία.
? Η ελληνική περιφέρεια στο σύνολό της και η «ξεχασμένη» Γορτυνία, βρίσκοναι στο περιθώριο-«στην απέξω» εδώ και πολλά χρόνια, με την κατάσταση να επιδεινώνεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία πέντε χρόνια.
? Η γήρανση του πληθυσμού και τα υψηλά επίπεδα φτώχειας αποτελούν «σήμα κατατεθέν» της ελληνικής επαρχίας.
? Δεδομένου ότι οι άνθρωποι στην ελληνική περιφέρεια βιώνουν τη γήρανση του πληθυσμού και τα υψηλά επίπεδα φτώχειας, παρέλκει η επίκληση των ερευνών για το γεγονός, ότι σ΄ αυτήν υπάρχουν τα υψηλότερα ποσοστά εισοδηματικής φτώχειας και η μεγαλύτερη απόκλιση διαθέσιμου εισοδήματος από τον εθνικό μέσο όρο, με συνέπεια τη διεύρυνση των ανισοτήτων μεταξύ της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.
? Αφού, μετά τις πυρκαγιές του 2019, η Γορτυνία αφέθηκε εγκληματικά αβοήθητη από την κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη», απογυμνώνεται συνεχώς από δημόσιες, κοινωφελείς, εκπαιδευτικές, υγειονομικές, τραπεζικές δομές-υπηρεσίες, με συνέπεια να μην εξυπηρετείται η στοιχειώδης καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων.
? Σε πρώτη φάση, για την ανακούφιση των μονίμων κατοίκων, προϋπόθεση μπορεί να αποτελέσει,η καθιέρωση «περιφερειακών ισοδύναμων», ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη του κόστους και της απώλειας εισοδήματος που συνεπάγεται η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τα πλησιέστερα κέντρα, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά και να εξυπηρετούνται καθημερινές ανάγκες.
? Αλλά και η προσέγγιση των διαθέσιμων προγραμμάτων και της δανειοδότησης, με όρους ρεαλιστικούς που να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες συνθήκες, ώστε να υπάγονται σ΄ αυτά οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι της Γορτυνίας.
Πρέπει να αρθεί η απομόνωση της περιοχής, με την, κατά προτεραιότητα, κατασκευή της «παράκαμψης» των Λαγκαδίων, στο πλαίσιο της ΕΟ Βυτίνας-Αρχαίας Ολυμπίας.
? Να προωθηθεί η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Γορτυνίας, της ανόθευτης φύσης, του φυσικού κάλλους-περιβάλλοντος, της μυθολογίας, της ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού, των ηθών και εθίμων, με σημεία αναφοράς τη λίμνη του Λάδωνα, τα ιαματικά λουτρά της Ηραίας, και όχι μόνον, των ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, με την κατασκευή ενός μεγάλου αρδευτικού έργου και με την κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού όπου γης, το οποίο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη γενέθλια-την πατρώα γη.
? Η Γορτυνία πρέπει, ως κοινωνία, να παραμείνει ζώσα και να ξαναγίνει ζώσα, με τη χορήγηση κινήτρων, σοβαρών, στοχευμένων και με μακροχρόνιο ορίζοντα, για τη στήριξη των υγειονομικών (των Κέντρων Υγείας) και των εκπαιδευτικών δομών της (των σχολικών μονάδων) και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
❗️Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο τοπικό πρόγραμμα ανασυγκρότησής της.
?️ Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, αν προσδώσει στις πολιτικές της ισχυρή περιφερειακή διάσταση.
Προϋπόθεση γι΄ αυτό, είναι οι επικείμενες ευρωεκλογές να έχουν θετική έκβαση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, που θα επιτρέψει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς προοδευτική κατεύθυνση (και) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...