Menu
RSS
Τετάρτη, 09/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

"Φιλοξενία σημαίνει Λαγκάδια και Λαγκαδινοί"!

"Φιλοξενία σημαίνει Λαγκάδια και Λαγκαδινοί"!
Άνοιξα το ελληνικό λεξικό να δω τι σημαίνει ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.
Λάθος !!! συγκίνηση σημαίνουν τα λόγια του πατρός Ιακώβου Κανάκη κλείνοντας η Δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στα Λαγκάδια Γορτυνίας . Συγκίνηση σημαίνει το βλέμμα του δάσκαλου σαν μας είδε ντυμένους με τις πελοποννησιακές φορεσιές πίσω από τα 5 μαθητούδια του Δημοτικού Σχολείου να είμαστε πανέτοιμοι να τα ακολουθήσουμε στην παρέλαση Συγκίνηση σημαίνει το χειροφίλημα του 93χρονου γέροντα στην πλατεία σαν έλεγε ‘ τέτοιο πράμα δεν ματάγινε ποτές στη ζήση μου . Την ευχή μου’
Πήγα στη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Λάθος!!! Χαμόγελο σημαίνει η ζωγραφιά στα προσωπάκια των 5 μαθητών. Η απορία μα και η χαρά. Το γέλιο ζωγραφισμένο και κολλημένο στις μουσουδίτσες τους. Μας κοίταξαν περίεργα και χαμογέλασαν. Μας αγκάλιασαν και πήραν το δωράκι τους. Χαμογέλασαν και την ώρα που κάναμε ένα χορευτικό κύκλο όλοι μαζί.
Ας δω και τι σημαίνει ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Λάθος !!! φιλοξενία σημαίνει Λαγκάδια και Λαγκαδινοί
Ούτε βήμα δεν μας άφησαν μόνους, από την ώρα που φτάσαμε έως την ώρα που ακολουθούσαν το πούλμαν καθώς φεύγαμε.
Και ύστερα μου λες αν άξιζε ο κόπος και το ταξίδι. Όχι μόνον άξιζε αλλά θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας μικρούς και μεγάλους. Μας καλοδέχθηκαν οι κάτοικοι μα και ο ήλιος . Μια ξεχωριστή ηλιόλουστη ημέρα για όλους . Μια ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ που θα μείνει στη καρδιά των 5 μικρών μαθητών μα και στην δική μας καρδιά για πάντα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ
ΤΗ ΛΑΓΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΑ ΝΕΑ
Μα και όλους τους κατοίκους με τον Δήμαρχο , την Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και για να μη κάνω λάθος όλους που ήρθαν στο χωριό να μας αγκαλιάσουν και να μας ευχαριστήσουν .
ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Ζήτω οι κάτοικοι των χωριών που βαστούν Θερμοπύλες με τα παιδιά και τα εγγόνια τους .
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΛΙΚΗ ΝΤΙΝΑ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...