Menu
RSS
Τρίτη, 15/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ντροπιαστικές εικόνες στην Ξάνθη | Έδιωξαν τον Μουφτή Κομοτηνής από τζαμί - Έχει ξεφύγει η κατάσταση στη Θράκη (vd)

Ντροπιαστικές εικόνες στην Ξάνθη | Έδιωξαν τον Μουφτή Κομοτηνής από τζαμί - Έχει ξεφύγει η κατάσταση στη Θράκη (vd)

Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν στην Ξάνθη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronos.gr, κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής προσευχής στο τέμενος Πλατάνου (ή Τσινάρ τζαμί). Ο νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, ο οποίος σήμερα επισκέφτηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο εγκαινίων του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης, παρέμεινε στην πόλη για τη μεσημεριανή προσευχή, όπως ορίζει το Κοράνι.

Ωστόσο, όταν προσπάθησε να μπει στο τέμενος Πλατάνου έγινε δέκτης μίας αναίτιας φραστικής και παραλίγο σωματικής επίθεσης, προκειμένου να μην του επιτραπεί η είσοδος στο τζαμί! Πρωταγωνιστής της επίθεσης, όπως βλέπετε στο βίντεο, είναι ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, γνωστός πολιτικός της μειονότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το μειονοτικό κόμμα DEB στις Ευρωεκλογές του 2023. Ο Χ. Μπαλτατζή διακρίνεται να καταφέρεται ενάντια στον Μουφτή Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, ενώ άλλοι εξαγριωμένοι ακούγονται να του λένε να εξαφανιστεί!

 

Ευτυχώς, χάρη σε πιο ψύχραιμους αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς είναι εμφανές από τα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Χ», ότι η κατάσταση θα μπορούσε πολύ εύκολα να εκτραχυνθεί.

Να σημειωθεί ότι το τέμενος Πλατάνου «ελέγχεται» από τον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου, οι οποίοι στέκονται εμπόδιο στον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής, ο οποίος με την πορεία του έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς, πασχίζει για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την ανθρωπιά.

Άλλο ένα παράδειγμα του υψηλού ήθους του δρ. ΧαλήλΤζιχάτ είναι ότι, παρά τον πρωτοφανή προπηλακισμό που δέχτηκε, εκείνος βγήκε τελικά από την αυλή του τζαμιού και προσευχήθηκε έξω από την περίφραξη, για να μην αμελήσει να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να παρέμβει κατά της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας στη Θράκη και να πάρει σαφή θέση καταδικάζοντας το συμβάν.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ PAMEEVRO.GR

Ο κόμπος φαίνεται να έχει φτάσει στο χτένι και όχι εν μέσω προεκλογικής περιόδου…. με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Συμβουλευτιής Επιτροπής Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Χουσεϊν Μπαλτατζή  (γνωστός πολιτικός της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη – υποψήφιος ευρωβουλευτής με το DEB) , ο οποίος μάλιστα, δείχνει να μη λογαριάζει τον τόπο στον οποίο ζει ο ίδιος και η οικογένειά του.

 

Για ακόμα μια φορά , η Θράκη, στοχοποιείται από τους εγκάθετους του παρακράτους της Τουρκίας, μετά και τις ντροπιαστικές εικόνες στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής προσευχής στο Τέμενος Πλατάνου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δίχως ίχνος υπερβολής, ο Χουσεϊν Μπαλτατζή (επιστήθιος του τουρκικού Προξενείου, μέλος του DEB – ΚΙΕΦ και έμισθος δύο κρατών) εισέβαλε μαινόμενος σε Τέμενος , προκειμένου να να διώξει τους Νόμιμους Μουφτήδες (διορισμένους από την ελληνική Πολιτεία) Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου,   οι οποίοι θέλησαν να εισέλθουν σε αυτό για να προσευχηθούν ως απλοί πιστοί του Μουσουλμανικού θρησκεύματος.

Άλλωστε για τον ίδιο,  προφανώς το Τέμενος δεν αποτελεί δημόσιο θρησκευτικό χώρο αλλά ιδιωτικό παρακρατικό ιερατείο

Στις εικόνες ντροπής, που φέρνει στο φως το pameevro.gr διακρίνεται το μένος με το οποίο οι εγκάθετοι της Τουρκίας στη Θράκη, διώχνουν με τον χείριστο τρόπο από το Τέμενος το νόμιμο Μουφτή της Κομοτηνής, Δρ. Τζιχάντ Χαλήλ.

Χρησιμοποιώντας, χυδαίες εκφράσεις μίσους , εντός του Τεμένους , δημιούργησαν “τεχνητή” ένταση (ώστε να δικαιολογήσουν το μεροκάματο από το τουρκικό Προξενείο) με ενορχηστρωτή της έντασης τον Χουσεϊν Μπαλτατζή, με τους παριστάμενους να παρακολουθούν όσα διαδραματίστηκαν αποσβολωμένοι.

Με πλήρη επίγνωση του χώρου και με απόλυτο σεβασμό , ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής, αποχώρησε από το Τέμενος και βρέθηκε έξω από αυτό, προκειμένου να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα ως ένας απλός πιστός  .

Τι κι αν σε θεωρητικό επίπεδο… το εν λόγω Τέμενος «ελέγχεται» από τον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου;  Στην πράξη αποδείχθηκε περίτρανα πως οι διορισμένοι νόμιμοι Μουφτήδες της Θράκης, αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο καθώς στέκονται εμπόδιο στις εντάσεις που προσπαθεί ανεπιτυχώς να δημιουργήσει στην περιοχή το παρακράτος.

Στη Θράκη άλλωστε, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, δε σεβόμαστε μόνο τους θεσμούς αλλά επιδιώκουμε την Ειρήνη και την ανθρωπιά , γι αυτό είμαστε παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...