Menu
RSS
Τετάρτη, 02/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ψηφιακός Χάρτης Κτηματογράφησης maps.ktimatologio.gr - Ένα νέο  ψηφιακό εργαλείο για τη διαχείριση και ανάπτυξη της κτηματολογικής πληροφορίας

Ψηφιακός Χάρτης Κτηματογράφησης maps.ktimatologio.gr - Ένα νέο  ψηφιακό εργαλείο για τη διαχείριση και ανάπτυξη της κτηματολογικής πληροφορίας

 

Ο Ψηφιακός Χάρτης Κτηματογράφησης αποτελεί ένα νέο ψηφιακό εργαλείο που δημιουργήθηκε με σκοπό να δοθεί σε κάθε πολίτη και επαγγελματία πρόσβαση στη θέαση των γεωχωρικών δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθώς και η δυνατότητα να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί, ώστε να δηλώσει ή να διορθώσει τα στοιχεία του ακινήτου του στο Κτηματολόγιο.

Βασικός στόχος του Ψηφιακού Χάρτη είναι η βελτίωση και διεύρυνση της εξυπηρέτησης πολιτών, επαγγελματιών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, καθώς και επενδυτών. Οι χρήστες, μέσα από ένα πλήθος εργαλείων, μπορούν να εξερευνήσουν τα δεδομένα του Κτηματολογίου με ακρίβεια και αξιοπιστία. Η ευκολία πλοήγησης και η διαθεσιμότητα πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο καθιστούν τον Χάρτη σύμμαχο για τη διαχείριση και ανάπτυξη της κτηματολογικής πληροφορίας.

Παράλληλα, μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών, στο πρότυπο των διεθνών ψηφιακών τάσεων, που συνδέονται με την αποτύπωση και διαχείριση της ιδιωτικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας, το ψηφιακό Κτηματολόγιο λειτουργεί ως αναπτυξιακός μοχλός της οικονομίας, προσφέροντας τα απαραίτητα δεδομένα για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τις επενδύσεις.

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του Ψηφιακού Χάρτη, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει, επιλέγοντας τα αντίστοιχα εικονίδια, το ακίνητο ή την περιοχή που τον ενδιαφέρει, μέσω του ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου), της ταχυδρομικής διεύθυνσης, της ονομασίας του ΟΤΑ, της τοποθεσίας μίας περιοχής ή των συντεταγμένων του σημείου, να εκτυπώσει τον σχετικό χάρτη ή το απόσπασμα του γεωτεμαχίου του και να δει εάν η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε κτηματογράφηση ή έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο.

Μία πρωτοποριακή δυνατότητα που παρέχει ο Χάρτης, είναι τα Αναδυόμενα Παράθυρα (popup), όλων των επιπέδων πληροφορίας που αφορούν σε ένα γεωτεμάχιο. Μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας, ο χρήστης μπορεί να δει το ΚΑΕΚ, τα όρια και την έκταση του ακινήτου του, και επιπλέον την φάση κτηματογράφησης στην οποία αυτό βρίσκεται (συλλογή δηλώσεων, προανάρτηση ή ανάρτηση). Επίσης, δίνεται η δυνατότητα θέασης του επιλεγμένου γεωτεμαχίου σε 3DView στο Google Earth, ενώ η ίδια η εφαρμογή  κατευθύνει στις ενέργειες που πρέπει να προβεί κάποιος, σχετικά με το ακίνητο του π.χ. να υποβάλει δήλωση ιδιοκτησίας, να δει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας της δήλωσης του ή να καταθέσει αίτηση διόρθωσης. Μέσω του Χάρτη ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί απευθείας με τις αντίστοιχες εφαρμογές του Κτηματολογίου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet, για να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για το ακίνητο του.

Για να υποβάλετε την δήλωση σας στο Κτηματολόγιο, επισκεφθείτε την εφαρμογή, περιηγηθείτε στους χάρτες και εντοπίστε το ακίνητό σας, απλά κάνοντας ζουμ. Αν συμφωνείτε με την αποτύπωση του γεωτεμαχίου σας ή υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στα όρια, κάντε κλικ στον σύνδεσμο της δήλωσης και συνεχίστε ψηφιακά τη διαδικασία, υποβάλλοντας το συμβόλαιο και πληρώνοντας με κάρτα 35 ευρώ ανά δικαίωμα. Στην περίπτωση που τα όρια του γεωτεμαχίου σας, όπως εμφανίζονται στο maps.ktimatologio.gr, δεν είναι σωστά, δημιουργήστε, μέσω της λειτουργίας σχεδιασμού πολυγώνου, το δικό σας προσωρινό κτηματολογικό απόσπασμα, σχεδιάζοντας τα πραγματικά όρια του στον χάρτη.

Επιπλέον ο Χάρτης παρέχει, μέσω σύγχρονου οπτικοποιημένου υλικού, και μία σειρά από άλλες λειτουργίες όπως:

  • Η εμφάνιση υπομνήματος, με διαφορετικούς χρωματισμούς, για κάθε επίπεδο πληροφορίας. Συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να δει α) τα όρια προκαποδιστριακών ΟΤΑ βάσει των οποίων υλοποιείται η κτηματογράφηση β) τα όρια των γεωτεμαχίων που βρίσκονται είτε υπό κτηματογράφηση είτε σε λειτουργία Κτηματολογίου γ) τον αναρτημένο και κυρωμένο δασικό χάρτη για κάθε περιοχή δ) τα όρια περιοχών του δικτύου Natura 2000.
  • Η δυνατότητα για καλύτερο εντοπισμό ενός ακινήτου ή μίας ολόκληρης περιοχής μέσω της χρήσης διαφορετικών υποβάθρων, όπως τοπογραφικού χάρτη, δορυφορικής εικόνας κ.ά.
  • Η προσθήκη πάνω στο Χάρτη επιπέδου πληροφορίας από τον ίδιο τον χρήστη. Για παράδειγμα, μπορεί να προσθέσει τα όρια του γεωτεμαχίου του, εφόσον τα διαθέτει σε ψηφιακή μορφή, προκειμένου να τα συγκρίνει με τα διάφορα επίπεδα πληροφορίας του χάρτη (γεωτεμάχια, δασική πληροφορία, όρια Natura).
  • Η σύγκριση δεδομένων διαφορετικών επιπέδων πληροφορίας στην ίδια οθόνη, μέσω της  λειτουργίας swipe, όπως για παράδειγμα η σύγκριση του αναρτημένου με τον κυρωμένο Δασικό Χάρτη σε μία περιοχή.
  • Η δημιουργία και εκτύπωση από τον χρήστη αποσπάσματος επιλεγμένου γεωτεμαχίου.
  • Η μέτρηση απόστασης / εμβαδού σε διάφορες μονάδες μέτρησης.
  • Η εμφάνιση συντεταγμένων σε μοίρες (γεωγραφικές συντεταγμένες Lon/Lat) και μέτρα (ΕΓΣΑ’87).

Ο Ψηφιακός Χάρτης αποτελεί μία πρωτοποριακή εφαρμογή, εξαιρετικά φιλική στους χρήστες, η οποία δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού του ακινήτου και ενεργής παρακολούθησης της καταγραφής των δικαιωμάτων επί της περιουσίας τους, διόρθωσης τυχόν λαθών και της προσθήκης γεωχωρικής πληροφορίας από τους ίδιους.

 

Ψηφιακός Χάρτης Κτηματογράφησης maps.ktimatologio.gr

Βρείτε, δηλώστε και διορθώστε εύκολα, απλά και με ασφάλεια, τα στοιχεία του ακινήτου σας.

 

Συνεχίζουμε Appλά, Ψηφιακά, Appοτελεσματικά!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...