Menu
RSS
Δευτέρα, 30/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Κωνσταντινόπουλος: "Πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι πολύ δυνατά ο κ. Δούκας"

Κωνσταντινόπουλος: "Πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι πολύ δυνατά ο κ. Δούκας"
Βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Action24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη»

Ερώτηση: Πείτε μας την άποψή σας για όσα συμβαίνουν σήμερα αναφορικά με τη βία των ανηλίκων.
Η βία των ανηλίκων δεν είναι κάτι που βλέπουμε ξαφνικά σήμερα αλλά είναι κάτι που έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει τις αιτίες του στα κοινωνικά θέματα και ενδεχομένως από την περίοδο του lockdown, πιθανόν και πώς η οικογένεια συμπεριφέρεται απέναντι στα παιδιά και στο σχολείο, όπως επίσης υπάρχουν είδη μουσικής που ουσιαστικά ωθούν τα νέα παιδιά στη βία.
Θέλω να αναφέρω ότι πολλές φορές οι γονείς δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι τα παιδιά τους μέσα στο σχολείο κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, δεν υπάρχει σεβασμός στους καθηγητές. Η Κυβέρνηση όμως κάνει το εξής λάθος γιατί μιλάει μόνο για την αυστηροποίηση των ποινών, ουσιαστικά όμως θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη συμμαχία στη χώρα που δεν θα είναι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά θα είναι σε κοινωνικό και επιστημονικό επίπεδο όπου θα αξιοποιηθούν καλλιτέχνες, τραγουδιστές και όλοι όσοι έχουν μια θετική επίδραση στα νέα παιδιά.
Εάν δεν αξιοποιηθεί το σύνολο των δυνάμεων της χώρας για να μπορέσουν να απομονωθούν αυτά τα φαινόμενα και να σταματήσει να είναι όλο αυτό της «μόδας», μέσα από καμπάνιες αλλά και να μπουν ειδικοί μέσα στα δημόσια σχολεία, τα προβλήματα δεν θα λυθούν. 

Ερώτηση: Ποιοι είναι οι Βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι ο Δούκας όταν τον επέλεξε για υποψήφιο Δήμαρχο είναι επιλογή συντριβής;
Δεν το γνωρίζω, αυτό να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη. Εγώ πάντως ξέρω ότι ο κ. Δούκας κέρδισε τη ΝΔ.
Πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι ικανοποιημένος με την επιλογή του κ. Δούκα γιατί κέρδισε στην Αθήνα. Μπορεί όμως να μην είναι ικανοποιημένος ο κ. Ανδρουλάκης γιατί ο κ. Δούκας έβαλε υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στα κόμματα αυτά συμβαίνουν. Δεν μπορεί ο Πρόεδρος επειδή πρότεινε τον κ. Δούκα για υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας, να τον έχει ελεγχόμενο. Τα στελέχη έχουν φιλοδοξίες και ευτυχώς που τις έχουν, όπως και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είχε φιλοδοξίες, έγινε γραμματέας του κόμματος και μετά ο κ. Βενιζέλος τον έκανε Ευρωβουλευτή, μετά κατέβηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος το 2017 και στη συνέχεια Πρόεδρος το 2021. Αυτή είναι η ζωή στη πολιτική γενικά.

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι επειδή ο κ. Δούκας κέρδισε τον Δήμο της Αθήνας, μπορεί να κερδίσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δηλαδή να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας;
Το βασικό είναι να απαντήσουμε γιατί κάνουμε εκλογές;
Κάνουμε εκλογές γιατί πέντε υποψήφιοι θέλουν να αλλάξει ηγεσία επειδή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά.
Κάνουμε εκλογές γιατί χάσαμε από τον κ. Κασσελάκη.
Κάνουμε εκλογές γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πριν τις εκλογές ότι η Τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα, άρα αφού είναι πολιτική ήττα πρέπει να επαναξιολογηθεί.
Κάνουμε εκλογές διότι 2,5 εκατομμύρια πολίτες έφυγαν από τη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από το 2023 και δεν επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του. Πέντε άνθρωποι μεταξύ αυτών ο κ. Κατρίνης, ο κ. Γερουλάνος, η κα Διαμαντοπούλου, η κα Νάντια Γιαννακοπούλου και ο κ. Χάρης Δούκας είπαν ότι εμείς μπορούμε καλύτερα και δεν πρέπει να έχουμε ένα κόμμα του 12% και 14% γιατί αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ και θέλουμε να μεγαλώσουμε την παράταξη.

Ερώτηση: Είχατε αναφέρει ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι Πρωθυπουργίσιμο πρόσωπο; Εσείς πιστεύετε ότι τα υπόλοιπα πέντε ονόματα που μας αναφέρατε, είναι Πρωθυπουργίσιμα πρόσωπα; 
Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κριθεί και ξέρουμε στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις τι συνέβη. Σας αναφέρω ότι πριν τις Ευρωεκλογές στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρίτος με 9,5% και εμείς ήμασταν δεύτεροι και το αποτέλεσμα το εκλογών μας κατέταξε στην Τρίτη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο.
Και οι πέντε υποψήφιοι που κατεβαίνουν τονίζουν ότι η παρούσα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ικανή να προχωρήσει και να μεγαλώσει την παράταξη. Επομένως χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο καθαρό Κεντροαριστερό ο οποίος να ενώσει τη βάση, να φέρει κόσμο πίσω στην παράταξη και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώσει η παράταξη και να γίνουμε σύντομα αξιωματική αντιπολίτευση και να αντιμετωπίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Εάν στο ΠΑΣΟΚ δεν το καταφέρουμε, πολύ σύντομα η ακροδεξιά μπορεί να είναι αντιπολίτευση. Το στοίχημα των εκλογών είναι να κερδίσουμε την ελπίδα ότι μπορεί ένα νέο πρόσωπο με μια νέα δυναμική, άφθαρτο, με τις πολιτικές του προτάσεις και με ενότητα να ανταγωνιστεί τη ΝΔ.

Ερώτηση: Εσείς στηρίζετε τον κ. Δούκα. Εάν καταλαβαίνω καλά στον δεύτερο γύρο θα στηρίξετε όποιον είναι απέναντι στον κ. Ανδρουλάκη;
Τα περισσότερα πρόσωπα από αυτούς που κατεβαίνουν υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν την αλλαγή ηγεσίας που θα δώσει μια ελπίδα. Οι πέντε υποψήφιοι έχουν ένα στόχο, να αλλάξει η ηγεσία για να μπορέσουν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για την παράταξή μας.
Επειδή λέω πάντα δημόσια την άποψή μου, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου θα σας πω χωρίς κανέναν δισταγμό την άποψή μου.
Στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές για το ΠΑΣΟΚ, όταν τα γκάλοπ έλεγαν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι τρίτος, εγώ ανέφερα ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι πρώτος. Σήμερα πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι πολύ δυνατά ο κ. Δούκας.  

1 σχόλιο

  • τριπολη
    τριπολη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 13:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν περάσει στο β γύρο , λίγο δύσκολο, θα χάσει. Θα χάσεις κύριε Κωνσταντινόπουλε, και εσύ που τόσο επένδυσες σε αυτόν...

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...