Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Κωνσταντινόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart - Για να θέλει κάποιος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ"

Κωνσταντινόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart - Για να θέλει κάποιος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ"
 
Στο ΠΑΣΟΚ χρειαζόμαστε ένα νέο restart για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις και να κερδίσουμε τη ΝΔ.

Βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή «Σήμερα» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο
Για το ντιμπέιτ
Χθες έγινε ένας καλός και συγκροτημένος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ χωρίς μεγάλες αντεγκλήσεις. Συνήθως στα ντιμπέιτ όλοι κερδίζουν.
Η AGB μέτρησε χθες την τηλεθέαση; Ρωτάω, γιατί ενημερώθηκα ότι την ΕΡΤnews δεν την μετράει η AGB και αυτό είναι τραγικό. Επομένως, σήμερα το μεγάλο ζητούμενο του χθεσινού ντιμπέιτ είναι πόσοι άνθρωποι κάθισαν να το δουν.
Αυτό που περιμένω σήμερα να δω είναι πόσοι παρακολούθησαν το ντιμπέιτ.
Κατά την άποψή μου η πρόταση της κας Διαμαντοπούλου να είναι ο κ. Γερουλάνος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίπτωση που η ίδια εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι προσβλητική γιατί βγάζεις έναν συνυποψήφιό σου εκτός κούρσας.
Πρέπει να αλλάξει η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ;
Άποψή μου είναι ότι πρέπει να αλλάξει η ηγεσία γιατί δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να μεγαλώσει η παράταξη. Επομένως χρειαζόμαστε ένα νέο restrart για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις απέναντι στη ΝΔ.
Θέλουμε ένα διαφορετικό κόμμα;
Δεν μπορούμε να έχουμε ένα κόμμα που συνεδριάζει η Κεντρική του επιτροπή τέσσερις φορές και στις τρείς μιλάει μόνο ο αρχηγός του.  
Έχουμε διασύνδεση με την κοινωνία και τα προβλήματά της ώστε να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση;
Σήμερα έχουμε έναν ισχυρό κεντροδεξιό Πρωθυπουργό. Σε αυτή την κεντροδεξιά θα απαντήσουμε με έναν κεντροδεξιό υποψήφιο ή κεντροαριστερό υποψήφιο; Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει με έναν κεντροαριστερό υποψήφιο. Εγώ για παράδειγμα είμαι κεντρώος αλλά τα κόμματα πρέπει να έχουν ψηφοφόρους κεντροαριστερούς, αριστερούς και κεντροδεξιούς για να μπορούμε να κερδίσουμε. Ένας κεντροδεξιός και ένας κεντροαριστερός υποψήφιος Πρωθυπουργός μπορούν να έχουν συγκλίσεις για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλο κόμμα με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη είχε κεντροδεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Άρα σήμερα λέμε ότι θέλουμε έναν κεντροαριστερό Πρόεδρο. Θεωρώ ότι το μοντέλο ένωσης δυνάμεων που υλοποιήθηκε σε μικρογραφία στον Δήμο της Αθήνας μπορεί να το εφαρμόσει ο κ. Δούκας με ένα μοντέλο ανοιχτού κόμματος και στο ΠΑΣΟΚ.   

Για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα για να θέλει κάποιος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν υποτιμώ τα κόμματα, αλλά την πατήσαμε καθώς ήμασταν δεύτεροι στις δημοσκοπήσεις και γίναμε τρίτοι με αποτέλεσμα να μας κερδίσει ο Κασσελάκης.
Το 2021 όταν τελείωσε η εσωκομματική μάχη του ΠΑΣΟΚ, είχαμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις 20% με 21% και δεν μπορέσαμε να το αξιοποιήσουμε σωστά.
Ο κ. Δούκας είναι ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου τον οποίο τα μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου των κατατάσσουν στο 2% των πιο επιδραστικών καθηγητών στον κόσμο. Ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τον πρώτο κλιματικό νόμο στην Ελλάδα και το πλαφόν για την ενέργεια. Επίσης είναι ο άνθρωπος που του είπαν να κατέβει σε μια μάχη που φαινόταν χαμένη από την αρχή και μέσα από ένα ντιμπέιτ την κέρδισε. 
Η στήριξη του κ. Πορτοσάλτε προς το πρόσωπο της κας Διαμαντοπούλου δεν με εξέπληξε και ήταν κάτι αναμενόμενο σύμφωνα με όσα εκφράζει ο ίδιος ιδεολογικά και δημοσιογραφικά τα τελευταία χρόνια. Εμείς όμως δεν θέλουμε να έρθει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο να εκφράσει την Κεντροαριστερά.
Ο κ. Δούκας ανέφερε χθες ότι οι Τράπεζες έχουν 3 δισεκατομμύρια υπερκέρδη και αγχώνεται ο κ. Πορτοσάλτε μήπως βάλουμε φορολογία στις Τράπεζες. Έχουν μεγάλες χρεώσεις οι Τράπεζες και δεν μιλάμε. Έχουν επιτόκια καταθέσεων 0% και επιτόκια στα δάνεια 5% και 8% και λέτε να φέρουμε κάποιον άλλο που να δώσει περισσότερα λεφτά στις Τράπεζες;
Όχι δεν θέλουμε κάποιον που να δώσει και άλλα λεφτά στις Τράπεζες.

1 σχόλιο

  • ΑΚΙΣ
    ΑΚΙΣ Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 11:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Σήμερα στο ΣΚΑΙ σε κάνανε πατίνι, γιατί είσαι βασιλικότερος του βασιλέως ...Κρίμα....

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...