Menu
RSS
Τετάρτη, 18/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοσκόπηση δείχνει τη ΝΔ από το 41% να έχει πέσει στο ... 22%!

Δημοσκόπηση δείχνει τη ΝΔ από το 41% να έχει πέσει στο ... 22%!

Η Νέα Δημοκρατία βιώνει μία πολύ περίεργη πολιτική κατάσταση. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά εδώ και πολύ καιρό «παίζει» χωρίς… αντίπαλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασπαστεί περισσότερες φορές κι από το άτομο, με τον Στέφανο Κασσελάκη να τελειώνει (προσωρινά;) από τη θέση του προέδρου και το κόμμα να οδηγείται σε εσωκομματικές εκλογές.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα βιώνει μία νέα προεκλογική περίοδο, με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα και Άννα Διαμαντοπούλου να είναι τα φαβορί. 

 

Τι σημαίνει αυτό για το κυβερνών κόμμα; 

Πως δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση ούτε για… δείγμα. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως είναι ξεκάθαρα το μόνο κόμμα εξουσίας, τα πράγματα δεν είναι ρόδια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει απέναντί του το πρόσωπο εκείνο που θα τον κοντράρει, αλλά η φθορά της εξουσίας πληγώνει την ΝΔ.

Κι αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη δημοσκόπηση της Metron Analysis μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 

Τι είδαμε εκεί; Τη Νέα Δημοκρατία να είναι 20 ολόκληρες μονάδες κάτω από το ποσοστό που πήρε πριν από έναν χρόνο στις εθνικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 22% έναντι του ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο με 11,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον η Ελληνική Λύση με 8,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7 % μόλις 5ος, η Φωνή Λογικής με 4%,  η Πλεύση Ελευθερίας με 3,9% και η ΝΙΚΗ με 3,3%.

Πάνε οι εποχές του 41%: Η δημοσκόπηση-σοκ που δείχνει την τεράστια «βουτιά» της Νέας Δημοκρατίας

Είναι πασιφανές, λοιπόν, πως η κυβέρνηση όχι απλά έχει πεσμένα ποσοστά, αλλά έχει… βουλιάξει. Το «ευτύχημα» για την ίδια είναι πως δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς για να την απειλήσει στην εξουσία…

https://instanews.gr/

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...