Menu
RSS
Κυριακή, 08/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Ξέρουν ότι η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα φέρει αμφισβήτηση στην παντοδυναμία της ΝΔ"

Κωνσταντινόπουλος: "Ξέρουν ότι η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα φέρει αμφισβήτηση στην παντοδυναμία της ΝΔ"

Ακολουθεί η συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political και τον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο

-Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά του  αλλά δεν πέτυχε τον στόχο που είχε τεθεί. Τελικώς είναι θέμα προσώπων, πολιτικών  ή απλώς αυτό το πολιτικό μείγμα δεν αρέσει; 

 

Εξαρτάται τι στόχους βάζεις! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε βάλει ως στόχο την δεύτερη θέση. Είχε πει ότι η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα. Η ΝΔ μετά από πέντε χρόνια κυβέρνησης έχασε 1,3 εκ. ψηφοφόρους και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπό διάλυση έχασε συνολικά 1,2 εκ. ψηφοφόρους. Άρα τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, οι πολιτικές που επέλεξε η ηγεσία ως προτεραιότητα δεν έπεισαν τον κόσμο! Αναρωτιέμαι τι θα αλλάξει τώρα αν συνεχίσουμε έτσι; Οι μόνοι που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η ΝΔ για ευνόητους λόγους. Παρακολουθήστε τι έλεγε η ΝΔ πριν τις εκλογές για τις ηγεσίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έλεγαν τα συστήματα γύρω από αυτήν, ΜΜΕ, διαδίκτυο κλπ και τι λένε τώρα. Σήμερα λένε ότι όλα είναι μια χαρά και δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

Θέλουμε νέα ηγεσία με νέες πολιτικές προτεραιότητες που θα ενώσει δυνάμεις και θα φέρει την ελπίδα της νίκης.

 

-Με τόσους πολλούς υποψήφιους αρχηγούς για το ΠΑΣΟΚ, θεωρείτε ότι θα είναι εύκολη η συμπόρευση για την επόμενη μέρα; 

 

Προσωπικά δεν έχω κάποιο θέμα με τις πολλές υποψηφιότητες. Όλες οι διαδικασίες, και του 2017, και του 2021, είχαν πολλές υποψηφιότητες. Όμως θα μου επιτρέψετε να μιλήσω για τους νέους υποψήφιους που έμειναν στα δύσκολα και αγωνίστηκαν για να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ μαζί με όλους εμάς.

Ο Χάρης Δούκας, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επέλεξε να γίνει γραμματέας του τομέα ενέργειας το 2015 και να φτιάξει τον 1ο  κλιματικό νόμο επί προεδρίας Φώφης Γεννηματά όταν όλοι έφευγαν για μια καρέκλα.

Ο Παύλος Γερουλάνος, έδωσε τη μάχη της παράταξης στο Δήμο Αθηναίων και υπερασπίστηκε τις αρχές μας, μιλώντας σταθερά για το ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης μέλος της ηρωικής κοινοβουλευτικής ομάδας του 2009, έχασε την έδρα, αλλά δεν έφυγε, ούτε αποστασιοποιήθηκε. Έμεινε στο ΠΑΣΟΚ και αγωνίστηκε για την παράταξη με τις απόψεις και τις ιδέες του.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου επίσης μέλος της ηρωικής κοινοβουλευτικής ομάδας του 2009 έχασε την έδρα, αλλά έμεινε στην παράταξη εκφράζοντας πάντα τις θέσεις και τις απόψεις της.

Άρα υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή, ότι πρέπει να εμπιστευτούμε όσους αγωνίστηκαν για ιδέες και αρχές, χωρίς τη βολή της καρέκλας και της εξουσίας και δίνουν ελπίδα για το αύριο. Όσοι το κάναμε αυτό το κάναμε από επιλογή. Είναι η πολιτική και ηθική διαχωριστική γραμμή με πράξεις και όχι με λόγια.

 

-Γιατί έχει σηκωθεί ξαφνικά αυτό το κύμα αμφισβήτησης κατά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ;

 

Επί 3 χρόνια δεν υπήρξε καμία εσωκομματική κόντρα. Υπήρξαν όμως διαφορετικές απόψεις που κατατέθηκαν. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η ηγεσία δεν μπόρεσε να ενώσει και να δώσει προοπτική νίκης.

Να σας ρωτήσω, αν ήμασταν δεύτερο κόμμα, με 14,99% (δεν είναι και κανένα μεγάλο ποσοστό) πιστεύετε ότι θα υπήρχε αμφισβήτηση; Όχι!

Οι πολλές υποψηφιότητες, έτσι και αλλιώς αμφισβητούν τη σημερινή ηγεσία. Θεωρούν ότι μπορούν να τα πάνε καλύτερα από ότι τα πήγε η τωρινή.

Αν όμως δεν αμφισβητούν την ηγεσία, ποιόν να αμφισβητούν! Έτσι δε γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα;

Το ίδιο έκανε και ο νυν Πρόεδρος με τη Φώφη Γεννηματά δημόσια μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές.

Γελάω όταν βλέπω όσους στήριξαν με πάθος τη ΝΔ να μας λένε τώρα ότι πρέπει να μείνουν όλα ίδια στο ΠΑΣΟΚ.

Ξέρουν ότι η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα φέρει αμφισβήτηση στην παντοδυναμία της ΝΔ.

 

-Τι πρέπει να αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ για να μπει σε τροχιά κυβερνησιμότητας;

 

Ηγεσία που να δώσει την ελπίδα της νίκης. Ηγεσία που να ενώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και να φέρει πίσω τους 1,5 εκ. ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και μετά ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και τώρα απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες και κάθονται στον καναπέ τους. Ηγεσία που να καταθέσει μια πειστική εναλλακτική πολιτική πρόταση και να έχει ένα όραμα για μια περήφανη Ελλάδα.

 

-Έχει ανοίξει και πάλι μια συζήτηση περί συνεργασιών . Είναι εφικτό κόμματα με κυβερνητικό παρελθόν και ισχυρές φιλοδοξίες για το μέλλον, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να κατέβουν μαζί στις εθνικές εκλογές ; 

 

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεργαστεί με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σκεφτείτε μία συνεργασία με τον κ. Κασσελάκη, τον κ. Πολλάκη και την κα Τζάκρη. Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ γίνεται την κατάλληλη ώρα, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι διαδικασίες στη βάση, ενώνοντας δυνάμεις, για να δημιουργηθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Τα κόμματα, οι ψηφοφόροι τους, η κοινωνία που θέλουμε να συμμετέχει μαζικά στην εκλογή νέου αρχηγού πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα νικηφόρο μέλλον ή την επιστροφή στο γνωστό παρελθόν της συντήρησης και το μοίρασμα ρόλων ενός μικρού κόμματος.

Στην αναμέτρηση για την ηγεσία της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τότε, υποστήριζε ανοιχτά την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη. Η βάση της ΝΔ, αλλά και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία, άλλαξε τα δεδομένα. Σήμερα που όλοι βλέπετε την παρέμβαση της ΝΔ, ώστε να μην αλλάξει τίποτα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και να κυριαρχεί η ΝΔ, τι θα κάνετε; Θα μείνετε στον καναπές σας; Η αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα είναι αμφισβήτηση της κυριαρχίας της ΝΔ και ελπίδα νίκης. Πάμε τώρα!

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 00:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά ρε συ τα θες αυτά που λες;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 23:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι ρε παιδί μου.οπως τα λες είναι.Κοιταξου λίγο στον καθρέφτη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 18:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Οδυσσέα μου
    Παντού υποκρισίας δεν είδες τη λινου κλάμα για το στραβομουτσουνιαδμα της πετρουνια
    Αλλά δεν την είδα να κλαιει για την Παλαιστίνη
    Έχουν επικρατήσει οι μιξοπαρθενιες σημερα

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...