Menu
RSS
Τετάρτη, 03/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: "Για να γίνει ένα κόμμα μεγάλο θα πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό"

Κωνσταντινόπουλος για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: "Για να γίνει ένα κόμμα μεγάλο θα πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό"

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα mega»

- Χθες μετά από πολύ καιρό, κάναμε μια διαδικασία που ήταν αυτονόητη. Αποφασίστηκε να γίνουν εκλογές εντός του 2024. Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία να πείσουμε τους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν μαζικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στις πολιτικές προτάσεις και τις θέσεις μας. Να μιλήσουμε για όσα μπορούν να βοηθήσουν την πατρίδα, τις οικογένειες, τα νέα παιδιά που δεν βρίσκουν σπίτια, την άνθιση της επιχειρηματικότητας, την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Άρα χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να μιλήσει για αυτές τις πολιτικές, θα κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο, και θα γίνει Πρωθυπουργός της χώρας.

- Από τη ΝΔ έχουν φύγει 1 εκ. ψηφοφόροι από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και έχουν πάει «σπίτι τους». Από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν φύγει 300 χιλιάδες, αν υπολογίσουμε και την περίοδο του κ. Τσίπρα, έχουν φύγει και από εκεί 1εκ. άνθρωποι συνολικά. Για να μη ζήσουμε να κοντράρεται η ακροδεξιά με ένα κόμμα, είναι ευκαιρία να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλη παράταξη, να προσελκύσουμε κόσμο και να ψηφίσουν πάνω από 300.000 άνθρωποι ώστε να μεγαλώσει ο χώρος.

Για όλα τα κόμματα ο Πρόεδρος είναι πολύ σημαντικός. Στο πρόσωπό του βλέπεις αν υπάρχουν ιδέες και προτάσεις, αν είναι ένα προσφιλές πρόσωπο, αν μπορεί να λειτουργήσει σωστά το κόμμα και αν φέρεται καλά στα στελέχη, αν μπορεί να εμπνεύσει.

Το 2017 ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος, όταν η κα Φ. Γεννηματά είχε ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ κατά δύο μονάδες. Καλά έκανε τότε και ήταν υποψήφιος, γιατί ήθελε να ανεβάσει το κόμμα. Αυτό το εκτίμησε ο κόσμος τότε. Έτσι και σήμερα μπορεί να είναι κάποιος άλλος υποψήφιος.

- Χθες με τις ομιλίες τους, ο κ. Δούκας και ο κ. Γερουλάνος ήταν ενωτικοί, μίλησαν μόνο για πολιτικές και για το πώς θα πάει το κόμμα μπροστά. Μίλησαν με ένα θετικό πρόσημο, για το πώς βλέπουν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ χωρίς αιχμές και διχασμό, παρόλο που χθες ήταν όλοι κάπως τρακαρισμένοι γιατί μόνο η ομιλία του Προέδρου ήταν ανοιχτή και έγινε με χίλια άτομα, τα οποία ύστερα τα έβγαλαν έξω και έμεινε μόνο η Κεντρική Επιτροπή.

- Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος γιατί υιοθετήθηκε η πρότασή μου για εκλογή ηγεσίας μέσα στο 2024 και ουσιαστικά δόθηκε μια διέξοδος. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες η παράταξη βγαίνει κερδισμένη. Όλοι οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ αμφισβητήθηκαν στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας. Κάποιοι έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταστραφεί από την εσωστρέφεια. Όμως σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση τα ποσοστά δεν έπεσαν. Σε ότι αφορά την καταλληλόλητα για Πρωθυπουργός ο κ. Ανδρουλάκης είναι στο 7%. Με 7% δεν μπορεί κάποιος να γίνει Πρωθυπουργός.

- Η ΝΔ και τα ΜΜΕ και όσοι λένε ότι δεν μπορεί ο κ. Δούκας να είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος, σημαίνει ότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στο ΠΑΣΟΚ, και φοβούνται την άνοδο του κόμματος. Το παράδειγμα είναι ο Αντόνιο Κόστα ο οποίος σε ένα χρόνο από τη Δημαρχία, έγινε Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. Ας κρίνει ο κόσμος αν μπορεί ο κ. Δούκας να είναι και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως έχουμε Κυβερνητική παρέμβαση από τα συστήματα της ΝΔ και τον κ. Πολάκη σχετικά με τα εσωκομματικά μας, κάτι σημαίνει. Το ΠΑΣΟΚ, και προς τιμήν του κ. Ανδρουλάκη, δεν πήρε ποτέ θέση στα εσωκομματικά άλλων κομμάτων.

- Για να γίνει ένα κόμμα μεγάλο θα πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό και ταυτόχρονα να έχει δυναμική. Η ΝΔ νιώθει σήμερα δυνατή με το 28% επειδή δεν υπάρχουν κόμματα στο 22% ή στο 25%. Υπάρχουν κόμματα στο 14% και στο 12%.

2 σχόλια

  • ο θέλεις
    ο θέλεις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 16:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε φίλε πόσο κακός μπορεί να είσαι. Είτε το θέλεις είτε όχι ο πολυμήχανος είναι ο πλέον παραγωγικός βουλευτής όχι μόνο για την Αρκαδία αλλά και για το κόμμα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 13:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Τηλεμαιντανος ο Πολυμήχανος. Έχει εξασφαλίσει την βουλευτική έδρα για πάντα . Παρεμβαίνει κοινοβουλευτικά μόνο για τις τράπεζες και τον ΦΠΑ στον καφέ , δηλαδή για το αυγατισμα των επιχειρήσεων σου. Στο γκιονι του η Αρκαδία. Καλά για το " καλό παιδί" δεν το συζητάμε να κάνει δουλειές με την δεξιά και τον Βλάση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...