Menu
RSS
Παρασκευή, 28/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στέφανος Κασσελάκης | Επεισοδιακή συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Ρόδο – Έφυγε από το στούντιο (vd)

Στέφανος Κασσελάκης | Επεισοδιακή συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Ρόδο – Έφυγε από το στούντιο (vd)

Επεισοδιακή ήταν η κατάληξη της συνέντευξης που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Voice στη Ρόδο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε μετά τη διαφωνία που είχε με τη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης,  διαφώνησε με τη δημοσιογράφο αρκετές φορές με αφορμή -μεταξύ άλλων- τον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και τις κατηγορίες για απευθείας αναθέσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε κρατική παρέμβαση ώστε να γίνει άμεσα μια καμπάνια για την τουριστική προβολή της Ρόδου, με τη δημοσιογράφο να του απαντά ότι έξι μόλις ημέρες μετά τις φωτιές η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε σε τέτοια καμπάνια, εγκαλώντας τον για μη ενημέρωση στα τοπικά ζητήματα

Τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να του δείξουν την καμπάνια, κλείνοντας τη συγκεκριμένη συζήτηση με ένα «τέλος πάντων» και συμπληρώνοντας «εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι».

Στέφανος Κασσελάκης: «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε»

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση Κασσελάκη στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά». «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», συμπλήρωσε. 

Λίγο αργότερα και μιλώντας για τον τουρισμό στη Ρόδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η αγορά είναι κάτω σε σχέση με πέρυσι, με τη δημοσιογράφο να του απαντά «δεν είμαστε κάτω, έχουμε αύξηση 20%». «Στον τζίρο ή το κέρδος;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο να απαντά «δεν είμαι στα λογιστικά τους» και τον Στέφανο Κασσελάκη να υψώνει τους τόνους και να λέει «είδατε, αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον πολίτη, να μην μιλάμε».

«Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;»

«Είδατε τα λογιστικά τους βιβλία;» ρώτησε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «μίλησα μαζί τους και μου λένε ότι είναι κάτω τα κέρδη τους». «Κι εγώ μίλησα και μου είπαν ότι είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;» διερωτήθηκε η δημοσιογράφος.

«Θα φανεί, έτσι δεν είναι;» απάντησε ο κ. Κασσελάκης με τη Ρένα Παυλάκη να παρατηρεί «άρα δεν μπορούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο για το ποια είναι η αλήθεια».

«Δεν είναι ανάγκη να αποφεύγουμε ότι υπάρχει κυβέρνηση 5 χρόνια και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα, είναι καιρός αυτή η καραμέλα να λήξει» είπε στη συνέχεια, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα»

«Πρέπει να προλάβω την πτήση μου, έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα» είπε ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης, ενώ ταυτόχρονα σηκώθηκε από τη θέση του για να αποχωρήσει. «Δεν είπα για όλα» είπε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακούγεται μακριά από το μικρόφωνο να λέει με ειρωνική διάθεση «για όλα, για όλα».

Από πλευράς του ο ραδιοφωνικός σταθμός σε δημοσίευμά του χαρακτηρίζει τον κ. Κασσελάκη ως «αλαζονικό, είρωνα, εριστικό αλλά και φοβικό» για να περιγράψει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα συνέβησαν στο στούντιο. 

ΝΔ: Είναι εκφραστής του Πολακισμού

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει το περιστατικό λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά το "δεν είσαι λογιστής μου" στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία. Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0.

Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων! Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ΝΔ, μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα, τολμά να σχολιάζει τον Στέφανο Κασσελάκη

«Ο μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα και της 107ης σειράς παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία, τολμά και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με αφορμή το σχόλιο του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού για την αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη από συνέντευξη.

Επισημαίνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποδείξει πως δε διστάζει να δίνει συνεντεύξεις σε μη φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ  Μέσα Ενημέρωσης και σε μη προστατευόμενα περιβάλλοντα διότι ούτε έχει να φοβηθεί, ούτε έχει να κρύψει τίποτα. Είναι διάφανος σε όλα.

«Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει ως επί το πλείστον ασφαλή περιβάλλοντα και οικείους δημοσιογράφους, που ενίοτε τού γράφουν και σημειώματα για να τροφοδοτήσουν τη σκέψη του», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Περιγράφει πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice», μόλις αναφέρθηκε στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο -κατάσταση που βίωσε με επιτόπια επίσκεψή του- και στις ευθύνες της κυβέρνησης δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος.

Μιλά για δημοσιογράφο σε «διατεταγμένη υπηρεσία», που πέρυσι το καλοκαίρι ‘διακρίθηκε’ για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες.

«Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ». Δηλαδή τρία σε ένα… Η διαπλοκή της ΝΔ στο μεγαλείο της!», τονίζει.

Εκτιμά δε πως όσον αφορά τώρα στην ουσία της συνέντευξης, είναι προφανές ότι για την διετή καθυστέρηση της καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες, αλλά και για την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενσωματώσει το άρθρο 104 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 542/2022 για τη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά μας εδώ και δύο χρόνια (προεκλογική εξαγγελία  της ΝΔ το 2023 ), δεν ευθύνεται κανένας άλλος πλην του ιδίου κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά τα τελευταία πέντε χρόνια όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το παραβλέπουν.

Ρωμανός για Κασσελάκη: Προσπαθεί να βγει και από πάνω 

«Στους λίγους μήνες που έχει αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, είναι η πολλοστή φορά που το βάζει στα πόδια για να μην απαντήσει σε μία ερώτηση που δεν του αρέσει ή να μην ακούσει μια άποψη που δεν του αρέσει. Το έκανε με τον κ. Ευαγγελάτο όταν τον ρώτησε για το πόθεν έσχες του. Το έκανε με την κ. Χρηστίδου όταν τον ρώτησε για τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματός του. Το έκανε ακόμα και με τον κ. Τεμπονέρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του. Και το επανέλαβε σήμερα με τη δημοσιογράφο κα Ρένα Παυλάκη στη Ρόδο, όταν τον ενημέρωσε ότι εν αντιθέσει με όσα έλεγε, η καμπάνια για το νησί έτρεξε αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. 

«Ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά προσπαθεί να βγει κι από πάνω επιτεθέμενος εκ νέου και στοχοποιώντας μια δημοσιογράφο που έκανε απλώς τη δουλειά της» συμπλήρωσε. 

«Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης κάνει επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και ναρκισσισμού. Δυστυχώς για εκείνον, επικοινωνία δεν είναι μόνο τα βιντεάκια στα social media. Επικοινωνία σημαίνει να ακούς τον συνομιλητή σου. Να απαντάς στις ερωτήσεις του. Και να σέβεσαι τις απόψεις του, χωρίς να το βάζεις στα πόδια μόλις νιώσεις πίεση» κατέληξε. 

lifo.gr

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 10:54 Σύνδεσμος σχολίου

    23:03 Κι από μέσα και απ' έξω την βλέπεις καθημερινά.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 23:03 Σύνδεσμος σχολίου

    21.30 Ναι. Το βλέπουμε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 21:41 Σύνδεσμος σχολίου

    τι μπουμπούκια έχει αυτή η ΝΔ στις τάξεις της? Τι τρέφουμε τόσα χρόνια και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 21:30 Σύνδεσμος σχολίου

    19:43 Είναι απίστευτη η μαlakία κάποιων.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 19:43 Σύνδεσμος σχολίου

    16.14 Να προσέχεις τη συχνότητα του χ€$ίματος όμως γιατί σούρνονται και αιμορροΐδες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 16:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Η δημοσιογραφία των βρικολάκων! Οι δημοσιογράφοι σήμερα είναι στρατευμένοι με απώτερο στόχο την εξουσία. Άπειρα τα παραδείγματα που από δημοσιογράφοι έγιναν βουλευτές, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων. Να τους χesω τέτοιους δημοσιογράφους.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 15:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν η Παυλάκη ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, γιατί πήγε ο Κασσελάκης;;; Αδιάβαστο τον έστειλε, όχι η δημοσιογράφος, αλλά το κόμμα του που έπρεπε να ξέρει το ποιόν της δημοσιογράφου, διαφορετικά, γνώριζε και πήγε ο ίδιος να προκαλέσει και το πέτυχε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 11:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Νόαμ Τσόμσκυ έχει πει : "Κάθε δικτάτορας θα θαύμαζε την ομοιομορφία και την υπακοή των ΜΜΕ". Επίσης ο Henri Beraud είχε πει για την δημοσιογραφία : "Είναι ένα επάγγελμα όπου περνάει κανείς τη μισή του ζωή μιλώντας για πράγματα που δεν ξέρει και τον άλλο μισό σωπαίνοντας γι' αυτά που ξέρει". Πήγε λοιπόν ο Κασσελάκης να δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφο σε "διατεταγμένη υπηρεσία", η οποία υπήρξε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και τώρα είναι διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσου στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου "ΑΝΔΩ ΑΕ". Πως να κρίνει και να αξιολογήσει κανείς μια τέτοια συνέντευξη;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...