Menu
RSS
Παρασκευή, 28/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου – Στις 27 Μαΐου ενώνεται µε το ιερό σκήνωµά του στην Εύβοια

Βρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου – Στις 27 Μαΐου ενώνεται µε το ιερό σκήνωµά του στην Εύβοια

Το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου ανακοίνωσε πως βρέθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος. 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η χείρα είχε αποσπαστεί από το ιερό λείψανο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Άγιον Όρος και κατόπιν βρέθηκε στην κατοχή δύο αδερφιών.

Ο Σεβασμιότατος, στο τέλος της ομιλίας του στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την έλευση του ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, επεφύλασσε τη χαρμόσυνη είδηση στους πιστούς, κάποιοι από τους οποίους δάκρυσαν

Όπως είπε, στις 27 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του θαυματουργού οσίου, θα φτάσει στο Προκόπι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με το δεξί χέρι του Οσίου, το οποίο θα τοποθετηθεί στη λάρνακα όπου βρίσκεται το σκήνωμά του.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η χείρα είχε αποσπαστεί από το ιερό λείψανο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Άγιον Όρος και κατόπιν βρέθηκε στην κατοχή δύο αδερφιών.

Όπως είπε, μετά την επικοινωνία που είχε μαζί τους, συμφώνησαν με το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου να μεταφερθεί στον Ιερό Ναό στο Προκόπι Ευβοίας: «Το συγκλονιστικό είναι ότι φέτος, στην πανήγυρη του οσίου στο Νέο Προκόπιο, θα έχουμε το χέρι πίσω στο προσκύνημα».

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος θεωρείται σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας και της συμφιλίωσης των λαών. Τα θαύματα που χρεώνονται στον Άγιο θεωρούνται ότι είναι πολλά και τεκμήρια της πίστης των ανθρώπων στην αγιοσύνη του.

Η μνήμη του γιορτάζεται στις 27 Μαΐου και εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται στο χωριό Προκόπι της Εύβοιας, όπου, από το 1924, φυλάσσεται σε λάρνακα το σκήνωμά του στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Προηγουμένως, φυλασσόταν στο ναό του Μεγάλου Βασιλείου στο Προκόπι της Μικράς Ασίας. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι χριστιανοί κάτοικοι του Προκοπίου πήραν μαζί τους το σκήνωμα και το μετέφεραν στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.

Ο μεγαλοπρεπής ναός άρχισε να κτίζεται το 1930 και ολοκληρώθηκε 21 χρόνια μετά. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα ολόκληρου του Ελληνισμού.

7 σχόλια

  • Δήμητρα
    Δήμητρα Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 14:54 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 14:26 Αγράμματοι και κουτοί άνθρωποι είναι αγαπητέ Αθανάσιε που παριστάνουν τους έξυπνους.

  • Αθανάσιος
    Αθανάσιος Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 14:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα έπρεπε κάποιοι άνθρωποι να μετρούν τα λόγια τους και να ντρέπονται όταν ξεστομίζουν ύβρεις κατά της εκκλησίας και των αγίων. Κοιτάξτε να καθαρίσετε πρώτα εσείς τους εαυτούς σας και μετά να κατακρίνετε άλλους ανθρώπους, οι οποίοι είναι και αυτοί αμαρτωλοί όπως όλοι μας. Μόνο ο Δίκαιος Κριτής έχει δικαίωμα να κρίνει τις πράξεις του καθενός. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε για τις αμαρτίες τις δικές μας και των άλλων για να μας συγχωρήσει ο Θεός.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 16:49 Σύνδεσμος σχολίου

    @09:42 Δεν είχαν σκοτώσει αρκετό κόσμο για να γίνουν Άγιοι μάνα μου, δεν το σκεφτήκαμε λες;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 12:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Χριστέμποροι...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 09:42 Σύνδεσμος σχολίου

    21:34 Κάνε τότε και τους δικούς σου ανθρωπους παζλ και κάντους κι ένα ριγιούνιον να βγάλεις κι εσύ λεφτά ρε κορόιδο. Τι χάνεις χρόνο γράφοντας σχόλια στα σάιτ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 21:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Δάκρυσαν, λέει, οι πιστοί, επειδή φέτος θα έχουμε και το χέρι. Τους δικούς μας ανθρώπους τους θάβουμε και τους ανάβουμε και κερί. Τους Αγίους (αν υποθέσουμε ότι είναι όντως δικά τους τα λείψανα) τους έχουμε κάνει παζλ και έχουμε το χέρι εδώ, το κεφάλι εκεί, το πόδι παραπέρα και κάπου-κάπου τους κάνουμε ριγιούνιον για να βγάζει η εκκλησία λεφτά από το προσκύνημα. Δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο πλέον. Ντροπή και αηδία!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 19:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ντροπή σας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...