Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Έφυγε από τη ζωή, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2023, παρά την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο.

Ποιος ήταν ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και ασχολήθηκε με τις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και πατέρας δύο παιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...