Menu
RSS
Δευτέρα, 30/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Επιστολή Κωνσταντινόπουλου: "Όσοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν τη στήριξη της παράταξης, να διαγράφονται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ"

Επιστολή Κωνσταντινόπουλου: "Όσοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν τη στήριξη της παράταξης, να διαγράφονται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ"
Επιστολή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για κώδικα δεοντολογίας στις Περιφερειακές εκλογές
Σύντροφοι και συντρόφισσες,
?Σε λίγες ημέρες κλείνουν οι υποψηφιότητες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και θεωρώ αναγκαίο, για τη συντεταγμένη πορεία μας προς αυτές, αλλά και την επίτευξη των στόχων μας, να υπάρξει ένας Κώδικας Δεοντολογίας για τα στελέχη μας.
?Σας στέλνω την επιστολή με αφορμή τη συζήτηση που προκάλεσε μία ανάρτησή μου για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Δεν πίστευα ότι μια ανάρτηση με αυτό το περιεχόμενο, θα είχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και μάλιστα απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια θέματα που υπάρχουν στην Πελοπόννησο, υπάρχουν σε όλη τη χώρα.
?Η ηγεσία αποφάσισε να στηριχθούν προοδευτικά ψηφοδέλτια στις Περιφέρειες, ως μία επιλογή αυτονομίας του χώρου, αλλά και ξεκάθαρης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, για τον τρόπο διακυβέρνησης των Περιφερειών, κουλτούρας και πρακτικών, με μοναδικό γνώμονα να βρουν κερδισμένοι οι πολίτες της κάθε περιοχής.
Δυστυχώς όμως, αυτό το στόχο δεν τον ασπάζονται όλα τα στελέχη μας. Σε αυτούς η ηγεσία, η παράταξη, όλοι μας πρέπει να απαντήσουμε με ενιαίους κανόνες και αρχές ώστε οι πολίτες να κατανοήσουν ότι τα λόγια για πραγματική αλλαγή, κουλτούρα, ανανέωση το κάνουμε πράξη.
?Θέλω με σαφή τρόπο σύντροφοι να σας εξηγήσω την πρότασή μου. Στο συνέδριο, η ηγεσία συνέχισε το λάθος και προσκάλεσε ως αριστίνδην συνέδρους, περιφερειακούς συμβούλους που εκλέγονταν με άλλα ψηφοδέλτια και να έχουν το δικαίωμα μάλιστα να εκλεγούν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και να θέτουν μετά υποψηφιότητα για βουλευτές στις εθνικές εκλογές.
Έτσι φτάσαμε, περιφερειακοί σύμβουλοι του Πατούλη, του Τατούλη και άλλων, τη μία μέρα να φωτογραφίζονται στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την άλλη σε συγκέντρωση των υποψηφίων της ΝΔ.
Στην Πελοπόννησο, για παράδειγμα, αυτοί που στήριζαν την κόρη του κ. Τατούλη ως υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, συμμετείχαν σε συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας δημόσια ότι είναι ανένταχτοι κεντροαριστεροί και την επόμενη να εκλέγονται μέλη της ΚΕ και μετά υποψήφιοι βουλευτές. Επίσης, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να ανακοινώνονται σύμβουλοι Περιφερειάρχη της ΝΔ και αμέσως μετά τις εκλογές, υποψήφιοί του.
?Όλα αυτά τα φαινόμενα, οι συμπεριφορές και οι προσωπικές στρατηγικές, πρέπει να σταματήσουν σήμερα, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Οφείλουμε να θεσπίσουμε κανόνες που να μας δεσμεύουν όλους. Να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν είμαστε μια ομάδα παραγόντων που στόχος μας είναι η “καρέκλα”. Αυτές οι συμπεριφορές ηττήθηκαν στις εθνικές εκλογές, όπως φάνηκε, για παράδειγμα, από το πώς τιμώρησε ο λαός όσους εξυμνούσαν τον Αλέξη Τσίπρα για μία «καρέκλα».
?Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί τώρα υπονομεύουν τις υποψηφιότητες της παράταξης. Γιατί κάποιος να είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτιά μας, όταν γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει κάποια άλλη παράταξη, που θα τον εξυπηρετεί προσωπικά, χωρίς να έχει την παραμικρή επίπτωση;
Στη σύσκεψη υπό τον Γραμματέα βίωσα όλους αυτούς και αρκετούς άλλους να μιλούν ευθέως για στήριξη του “Σουλτάνου”. Ένιωσα ντροπή, να θέλουν να στηρίξουν την παράταξή που ψήφισε για «Συμπαραστάτη του Πολίτη» τον μάρτυρα υπεράσπισης της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της.
?Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν, την ώρα που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει δημόσια ότι δεν θέλουμε τους ψηφοφόρους της εγκληματικής οργάνωσης, να αποδεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές;
Και μάλιστα, όταν ο άνθρωπος του “Σουλτάνου” έχει στείλει στα δικαστήρια 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επειδή κατήγγειλαν αυτή τη στάση.
?Μα τι τους συνδέει με το “Σουλτάνο”;
?Η ηγεσία γνωρίζει τα πρόσωπα σε κάθε νομό, ποιοι υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουτσούλη στην Πελοπόννησο αλλά και άλλων συντρόφων σε όλη την Ελλάδα.
Οι παραπάνω λογικές δυσκολεύουν την αντιπαράθεσή μας με την πρόταση της ΝΔ, αφού δίνουν την εικόνα της πολυδιάσπασης. Το χειρότερο είναι ότι η παράταξη της ΝΔ χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα του “μπαμπούλα” για τον “Σουλτάνο” όπως έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και έτσι γίνονται χορηγοί της ΝΔ.
Είναι υποχρέωση όλων μας να μην κλείσουμε τα μάτια.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
?Επιτροπή υπό τον Γραμματέα να αξιολογήσει την κατάσταση σε κάθε περιοχή και να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενιαία έκφραση των δυνάμεών μας.
Όσοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν τη στήριξη της παράταξης, να διαγράφονται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ.
?Όσα μέλη ΚΕ, ΝΕ, Βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές δεν υποστηρίξουν έμπρακτα τα ψηφοδέλτιά μας, δε θα μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες του κόμματος (συνέδριο, ανάδειξη ΚΕ, ΝΕ κ.α) και να είναι υποψήφιοι βουλευτές.
?Άμεσα πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα γίνουν γνωστές σε όλους πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων.
Η υπεράσπιση αρχών, αξιών και ενιαίων κανόνων μας αφορά όλους και κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από την γραφειοκρατία.
 
Όλες οι αντιδράσεις:
36
 

13 σχόλια

  • της κομματικής πειθαρχίας το κάγκελο
    της κομματικής πειθαρχίας το κάγκελο Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 08:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδή αν καλά κατάλαβα πάει για διαγραφή ολη η Τοπική Οργάνωση Γορτυνίας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    για καθιστε φρονιμα ολα τα παιδακια που ξαφνικα αγαπησατε τον πετρο και μαλιστα θυμηθηκατε και τα 9 χρονια της παρουσιας του στην περιφερεια εγω να ρωτησω τι εκανε για την πελοποννησο και τοσο πολυ τον ξαναθελετε ενας αχρηστος ητανε ουτε το δρομο στο καστρι δεν εφτιαξε γιατι το πασοκ να ξαναψηφισει αυτον αφου το κομμα λεει κατσουλη ψηφιζουμε αυτον δεν καταλαβαινω την πολλη αγαπη για τον πετρο η νικολακου καμποσους καμποσους σας τραβαει απο το καπιστρι ξυπνηστε ορνια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 17:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Νίκο Ανδρουλάκη αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον διώξεις από κοντά σου είναι επικίνδυνος για την συνοχή του κόμματος μας. Είναι διαλυτικό στοιχείο. Δεν ξέρω κάτι πρέπει να γίνει. με αυτόν τον τύπο. Ξανακάνει τα "καλά" που έκανε στις Περιφερειακές εκλογές του 2019. Σε έχει μάθει το ΠΑΣΟΚ πλέον. Οι Νομαρχιακές της Πελοποννήσου πρέπει να τον καταγγείλουν για αυτά που λέει. Είναι διαλυτικό στοιχείο για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
    Νίκο πρόεδρε μας ελπίζω να σε έχουν ενημερώσει για τα καλά του 2019 που έκανε με τον Μπουντρούκα κτλ. κτλ. Απομάκρυνε τον από το κόμμα μας, μην την πατήσουμε πάλι όπως το '19 που εξαιτίας του πάτωσε το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 07:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Οδυσσέα μην σαμποτάρεις στην εκλογή ου Πέτρου, γιατί δεν πρόκειται να σε στηρίξει κανένας στις επόμενες. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΠΕΤΡΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 00:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτός είναι τόσο σίγουρος ότι είναι καθαρός?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 17:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτοί οι άνθρωποι που θες να διώξεις από το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν σε ήξεραν τι είσαι και σε ψήφιζαν... πώς βγήκες και βγαίνεις βουλευτής. δυστυχώς είσαι αχάριστος και αμετροεπής.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 17:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Από πότε ένας εκλεγμένος από λαό Περιφερειάρχης για 9 χρόνια και πρώτος στον πρώτο γύρο στην επόμενη αναμέτρηση είναι σουλτάνος ρε Γορτύνιε;;; Άντε ψάξου λίγο γιατί έχεις πρόβλημα σοβαρό....Πιο φανατικός της Δεξιάς από εσένα δεν υπάρχει. Συνέχεια συνεργάζεσαι με τον Άδωνη.. άσε μας λοιπόν. Και κοίτα να κάνεις λεφτά από τις επιχειρήσεις σου τις οποίες λες ότι τις έκανε συγγενικό σου πρόσωπο... απο πού ρε φίλε τις έκανε...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 17:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Αδιανόητη συμπεριφορά !Διχαστική , τοξική και υβριστική !Ελπίζω να παρέμβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 17:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ντροπή και αίσχος
    Βουλευτής να ζητάει διαγραφές
    Κανονικά έπρεπε να του ζητηθεί απολογία για τον ακραίο διχαστικο του λόγο, κάτι που θα πληρώσει ακριβά το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές
    Ας τον μαζέψει κάποιος
    Λειτουργεί ως κινούμενη βόμβα με πρωτοφανεις εμμονές και μίσος
    Ντροπή

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 15:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχεις καβαλήσει πολύ το καλάμι .Ξεκαβαλα. Αφήστε τους ανθρώπους στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να ψηφίσουν ότι γουστάρουν. Έτσι όπως την πάτε τη δουλειά θέλετε να κάνετε κουμάντο στο σπίτι μας και στους συγγενείς μας. ΕΛΕΟΣ πιά..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 15:18 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΕΛΟΙΟΣ ....Ο ΤΥΠΟΣ ......!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 14:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Συνεχίζεις να διχάζεις το τοπικό ΠΑΣΟΚ.Εμμονες μεγάλες έχεις.... Φοβάσαι για το μέλλον σου Φθάνει δεν υπάρχεις μόνο εσύ. Κανένας στην Ελλάδα δεν ασχολείται με αυτά που αναφέρεις.Εχεις πρόβλημα με τον Τατούλη και στρώνεις το έδαφος για τον εκλεκτό της ΝΔ.Ας τα δει ο Ανδρουλάκης αυτά.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 14:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ .....ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ..... ΚΥΡΙΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕ .......

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...