Menu
RSS
Παρασκευή, 04/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Θεόδωρος Πλέσσιας στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Περιπατητικά και ποδηλατικά μονοπάτια θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην Τρίπολη»

Θεόδωρος Πλέσσιας στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Περιπατητικά και ποδηλατικά μονοπάτια θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην Τρίπολη»

Ο Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (με τον συνδυασμό Τρίπολη Αύριο του Κώστα Τζιούμη), κ. Θοδωρής Πλέσσιας μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» και στην Έλλη Αρτοπούλου για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

«Η νέα γενιά πρέπει να πάρει σιγά –σιγά τα ηνία» είπε αρχικά και προσέθεσε ότι «με τον κ. Τζιούμη είμαστε πολύ κοντά στην πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος».

Για τα θέματα πολιτικής προστασίας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, είπε ότι «αυτά τα θέματα πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας στην ατζέντα ενός δήμου. Πρέπει να δημιουργηθούν σχέδια προσομοίωσης για έκτακτες περιπτώσεις.»

Για τα μονοπάτια πεζοπορίας, είπε ότι «επειδή βρισκόμαστε στο κέντρο της Πελοποννήσου, να διασυνδέσουμε την πόλη της Τρίπολης, να κρατήσουμε περιπατητές και ορειβάτες από 24 ως 48 ώρες. Κυκλικά μονοπάτια που θα δέσουν με το κεντρικό μονοπάτι και να φτιάξουμε επιπλέον ποδηλατικά μονοπάτια. Αυτό θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.»

Όσο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τόνισε ότι «λείπει η διαδραστική εμπειρία. Να δημιουργηθούν σύλλογοι φίλων σε κάθε άλσος και να υιοθετηθούν άλση. Όλα αλλάζουν με την παιδεία».

Στο τέλος, είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή, διότι οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον την επόμενη πενταετία στον Δήμο Τρίπολης.

Μίλησε επίσης για το ΣΔΑΜ που είναι ένα υπεργαλείο και πρότεινε δημοτικό φυτώριο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...