Menu
RSS
Παρασκευή, 21/02/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες!

Το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης  στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες!

Το Σχολείο μας, ύστερα από πρόταση της Διευθύντριας κ. Τζανή Ελένης, κλάδου Φυσικής Αγωγής, διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες του Βελγίου.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 07-10 Φεβρουαρίου 2025 και στη σχολική αποστολή συμμετείχαν 21 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ Τάξης του Λυκείου μας, με αρχηγό τη φιλόλογο εκπαιδευτικό κ. Λαλιώτη Ευθυμία και συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Παναγιωτοπούλου Παρασκευή, κλάδου Φυσικής Αγωγής και τον κ. Αδαμόπουλο Δημήτριο, ειδικότητας Βιολόγου.

Η σχολική αποστολή, την Παρασκευή, 07-02-2025, ταξίδεψε αεροπορικώς στις Βρυξέλλες, όπου ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Το Σάββατο, 08-02-2025 και τη Δευτέρα, 10-02-2025, οι μαθητές/τριές μας, στο πλαίσιο προγραμματισμένων ραντεβού και κατόπιν πρόσκλησης του Ευρωβουλευτή από την Ελλάδα κ. Δημήτριου Τσιόδρα, παρακολούθησαν μέσα από διαδραστικές εφαρμογές την ιστορία συγκρότησης και λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεναγήθηκαν στον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου επισκεπτόμενοι/-ες το Ημικύκλιο, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σημαντικού αυτού Θεσμικού Οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχαν σε παιχνίδι ρόλων με προσομοίωση της λειτουργίας αυτού.  Η εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας ήταν μοναδική, καθώς, μέσα από την επίσκεψή τους στον χώρο όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών και τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι ρόλων, άσκησαν τόσο την ικανότητα να αξιολογούν και να κρίνουν όσο και τις δεξιότητες να παρεμβαίνουν δημόσια και να παρουσιάζουν θέσεις. Ταυτόχρονα, διερεύνησαν τις δυνατότητες παρέμβασης των Ευρωπαίων πολιτών και κυρίως των νέων στο πολιτικό γίγνεσθαι, προκειμένου να επιτυγχάνονται αλλαγές στην ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα που τους απασχολούν και να ενεργοποιείται η συμμετοχή των νεαρών πολιτών στην άσκηση της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής,η αποστολή επισκέφθηκε επίσης τις βελγικές πόλεις Γάνδη και Μπριζ με τα πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η σχολική μας ομάδα επέστρεψε από τις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας 10-02-2025, με την υπέροχη αυτή εμπειρία να συνοδεύει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, τονώνοντας τη βούληση και τη διάθεσή τους για συνέχιση της συμμετοχής σε ευρωπαϊκές δράσεις, αλλά και για ενίσχυση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του Σχολείου μας.

Για σχετικές φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://blogs.sch.gr/3lyktrip/2025/02/13/

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...