Έκθεση Κτηνιατρικής: "Τα ζώα του καταφυγίου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση" | Τζιούμης: "Κάνουμε το καλύτερο για την ευζωία των αδέσποτων"
Στην έκθεση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά τον πρόσφατο αιφνιδιαστικό έλεγχο της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την Τετάρτη 5/2/2025. Μαζί του ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Παπαδάτος.
Ο κ. Τζιούμης ανέγνωσε αποσπάσματα της εκθέσεως που υπογράφεται από δύο κτηνιάτρους που πραγματοποίησαν την αυτοψία. Υπογράμμισε ότι είναι καλοδεχούμενοι οι έλεγχοι, αλλά εξέφρασε την απορία γιατί έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι στο καταφύγιο του δήμου Τρίπολης και δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλους δήμους.
Η έκθεση αναφέρει ότι από τα 120 ζώα, μόλις τα τρία ήταν σε κακή θρεπτική κατάσταση, εκ των οποίων το ένα είναι ασθενές και το άλλο είχε εισαχθεί προσφάτως στο καταφύγιο.
Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος είπε: «Σύμφωνα με την έκθεση, τα ζώα ήταν όλα σε πολύ καλή κατάσταση. Η έκθεση ταυτίζεται πλήρως με αυτά που μου είχε αναφέρει ο ειδικός γραμματέας κ. Χρυσάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία μία μέρα μετά από τον έλεγχο.
Υπήρξε μία ανάρτηση όμως από την Ειδική Γραμματεία για μη τήρηση των κανόνων ευζωίας. Η Κτηνιατρική αναφέρει ότι τα ζώα ήταν σε άριστη κατάσταση και πρέπει να υπάρξει αλλαγή στα υλικά κατασκευής κάποιων κλουβιών. Ήδη προχωράμε στη μελέτη για την κατασκευή τους. Πουθενά η νομοθεσία δεν προβλέπει με ποια υλικά πρέπει να είναι κατασκευασμένα τα κλουβιά και γι αυτό το λόγο θα ζητήσουμε να μας δώσουν τις τεχνικές προδιαγραφές.
Η ειδική γραμματεία μίλησε για παντελής απουσία ιστοσελίδας ενώ υπάρχει ενεργή ιστοσελίδα.
Η ειδική γραμματεία λέει ότι δεν υπήρχαν σκευή στο φαγητό κι αυτό διαψεύδεται από την έκθεση της Κτηνιατρικής.
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από την Ειδική Γραμματεία είναι παραπλανητικές. Η έκθεση της Κτηνιατρικής αναφέρει ότι εντός του κτιρίου υπάρχει καταψύκτης με αποθηκευμένα εντός καταλλήλων στεγανών σάκων νεκρά ζώα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Όταν όμως κάποιος βλέπει τη φωτογραφία που ανάρτησε η ειδική γραμματεία νομίζει ότι έχουμε πετάξει νεκρά ζώα σε σακούλες.
Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από το Δήμο και τους υπαλλήλους κι αυτή φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η στοχοποίηση του δήμου Τρίπολης και μάλιστα σε έναν δήμο με τόσο σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα αδέσποτα ζώα.
Εμείς συνεχίζουμε τη δύσκολη προσπάθεια, είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα για όλους τους δήμους. Η συνεχής φροντίδα έχει φέρει τα ζώα σε άριστη κατάσταση όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Συγκριτικά με άλλους δήμους, είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν διόρθωσης.
Όλη αυτή η διαχείριση κοστίζει στον δήμο πάνω από 200.000 ευρώ και η επιχορήγηση από το υπουργείο είναι 37.000 ευρώ.
Είμαστε θετικοί στο να γίνονται έλεγχοι παντού αλλά να μην στοχοποιούνται δήμοι. Να γίνονται έλεγχοι και σε ιδιώτες ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.
Αυτή την έκθεση θα τη φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης Τρίτης για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι».
Tags:
Κώστας Τζιούμης, Δήμος Τρίπολης, Κτηνιατρική Υπηρεσία Περιφέρειας Πελοποννήσου, Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς,Σχετικά Άρθρα
- Ημερίδα με θέμα την πυροπροστασία και την πρόληψη θα οργανωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου στα Τρόπαια
- Εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό εξασφάλισε ο Αστέρας!
- Ερώτηση στη Βουλή για την καταγγελία κατοίκων που αφορά στη διάσωση της ‘Βίλας Τουρκοβασίλη’
- Νέα Πελοπόννησος: "Προκαλεί έκπληξη η έλλειψη διεκδίκησης εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής για να γίνει μείωση της τιμής των διοδίων"
- Έργα για τη Γορτυνία στο "Λιγνιτόσημο" | Οδική σύνδεση για τις μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου, ολοκλήρωση του δρόμου "Παλαιόκαστρο - Ριζοσπηλιά"
5 σχόλια
-
Κρίμα που τον πιστέψαμε ... Αποδείχθηκε λίγος... Δυστυχώς Παπατζής μεγάλος ...
-
16:15 Τράβα κ@τούρα τα πόδια σου ρε. Και φάε τη μπανάνα σου τώρα. Λίγ λίγη για να μην σου κάτσει στο λαιμό. Γελοίε σαλτιμπάγκο
-
Μπορείτε εκεί στο δήμο να πάρετε μια εισαγγελική εντολή - παραγγελία για έναν έλεγχο στην ξεφτίλα ομάδα στο Facebook με το γενικό και αόριστο όνομα "Φιλόζωοι Αρκαδίας", για να δούμε ποιοί τσάμπα μάγκες και μαγκίτισσες κρύβονται από πίσω και επίσης να δούμε και πόσοι κ@λοι θα σφίξουν τότε; Άντε γιατί και ο λαϊκισμός έχει όρια. Αλλάξτε καλύτερα το όνομα σε "Αισχροί λαϊκιστές Αρκαδίας". Νουμεράκια που κάνετε το εμετικό σας παιχνίδι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία σας. Κότες λειράτες Αρκαδίας
-
Μπράβο δήμαρχε επιτέλους να λάμψει η αλήθεια πρέπει να τους πλακώσετε όλους στις μηνύσεις
-
ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΣ