Menu
RSS
Δευτέρα, 28/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ Μελίτης διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ - Κλιμάκωση αγώνων και στην Μεγαλόπολη!

Οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ Μελίτης διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ - Κλιμάκωση αγώνων και στην Μεγαλόπολη!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΝΟΠ

www.eskdei.gr                    e-mail: agonistiki.synergasia.dei@gmail.com

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/10/2024

 

Οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ Μελίτης διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ

Την Πέμπτη 24/10/2024 οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ Μελίτης οργάνωσαν αγωνιστική υποδοχή έξω από το Διοικητήριο και απαίτησαν να παρευρίσκονται και οι ίδιοι στη συνάντηση ενημέρωσης της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. προς τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, των πρωτοβάθμιων σωματείων και των τοπικών παραρτημάτων, για το σχέδιο εθελούσιας σύνταξης και μετακίνησης των εργαζόμενων του ΑΗΣ Μελίτης. Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ με την απαράδεκτη στάση της στην ουσία τους απέκλεισε, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνάντηση μετά την επιμονή των εργαζόμενων στο δίκαιο αίτημά τους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους μένοντας στην περιοχή, με συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη μαραζώσει η περιοχή, να μην ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων. Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας και στήριξαν την κινητοποίηση των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν την ετοιμότητά τους για οργάνωση του αγώνα και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΝΠ

Ο σχεδιασμός της «πράσινης μετάβασης» - απολιγνιτοποίησης βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, κυβέρνηση και Διοίκηση της ΔΕΗ  προχωράνε στο κλείσιμο σταθμών και ορυχείων, βάζοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας, απαξιώνοντας ένα φθηνό εγχώριο καύσιμο, βυθίζοντας το λαό στην ενεργειακή φτώχεια, ενώ βάζει ταφόπλακα στην ήδη ερημοποιημένη Μεγαλόπολη, καταδικάζοντάς τη σε περαιτέρω φτωχοποίηση, ανεργία και οικονομικό μαρασμό, αφήνοντας μετέωρους εκατοντάδες συναδέλφους μας και φέρνοντας βροχή τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία και στην 4η Μονάδα της ΔΕΗ δικαιολογημένα ανησυχούν για το μέλλον τους. Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και μετακινήσεων που έχει εξαγγείλει η διοίκηση της ΔΕΗ  θα γίνουν με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας της ΔΕΗ και όχι τις ανάγκες των εργαζόμενων. Οι μετακινήσεις και μετατάξεις του προσωπικού σε άλλες περιοχές θα τινάξουν στον αέρα κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό και σχεδιασμό, ενώ  για εκατοντάδες συναδέλφους που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως οι συμβασιούχοι με 8αμηνα, οι εργολαβικοί και οι συνάδελφοι με  μπλοκάκι, δεν προβλέπεται τίποτα.

Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ όχι μόνο δεν οργανώνει τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο ορυχείων και σταθμών, αλλά έχοντας αποδεχτεί το σχεδιασμό της ΔΕΗ ως δεδομένο, έχει αναλάβει να βγάλει την εργοδοσία από τη δύσκολη θέση της διαχείρισης του προσωπικού, προετοιμάζοντας το έδαφος και κάνοντας συμμέτοχους ακόμα και τους εργαζόμενους αφού τους καλεί να κάνουν προτάσεις σε μια κάλπικη διαβούλευση που στόχο έχει να απαλλάξει την εργοδοσία από εργαζόμενους με δικαιώματα.

Δεν είναι ώρα για διαβουλεύσεις και παζάρια. Είναι ώρα αγώνα που θα στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από σωτήρες. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη με αποφασιστικότητα, με συλλογικές διαδικασίες, με την αλληλεγγύη της κοινωνίας, να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατρακύλα.

Παράδειγμα αγωνιστικής στάσης είναι η υποδοχή που επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ Μελίτης την Πέμπτης 24/10/2024, που  απαίτησαν να παρευρίσκονται και οι ίδιοι στη συνάντηση ενημέρωσης της Διοίκησης της ΔΕΗ προς τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων και των τοπικών παραρτημάτων, για το σχέδιο εθελούσιας σύνταξης και μετακίνησης των εργαζόμενων. Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ με την απαράδεκτη στάση της στην ουσία τους απέκλεισε, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνάντηση μετά την επιμονή των εργαζόμενων στο δίκαιο αίτημά τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας, να πάρουμε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία του χώρου της ΔΕΗ να συνεδριάσουν τα ΔΣ τους, να πάρουν αποφάσεις διεκδίκησης μαζί με το λαό της Μεγαλόπολης, ώστε να μην κλείσουν τα ορυχεία και η 4η Μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην επιτρέψουμε την παραπέρα ερημοποίησή της περιοχής, να μην ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζομένων. Να μη δεχτούμε ως φυσικό φαινόμενο τη μετανάστευση των παιδιών μας. Με τον αγώνα μας μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Η Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 20 Νοέμβρη να γίνει σταθμός του αγώνα μας, να υπάρξει μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στα ορυχεία και τις μονάδες στην Μεγαλόπολη.

Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε!

                                                    Το ΔΣ

1 σχόλιο

  • Αρκάς
    Αρκάς Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024 18:28 Σύνδεσμος σχολίου

    "Αγώνας" για να συνεχίσουμε να καίμε λιγνίτη... Μωρέ μπράβο πρόοδος σύντροφοι!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...