Menu
RSS
Κυριακή, 13/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ο Δημήτριος Αθανασάς από την Τρίπολη δημιουργεί για Ιερό Σκοπό

Ο Δημήτριος Αθανασάς από την Τρίπολη δημιουργεί για Ιερό Σκοπό

Ο Έλληνας Καλλιτέχνης Δημήτριος Αθανασάς Δημιουργεί για Ιερό Σκοπό: Ένα Εικαστικό Δώρο για το Ετήσιο Gala του Hippocratic Cancer Research Foundation

Το 2024, ο Έλληνας καλλιτέχνης Δημήτριος Αθανασάς προσφέρει το εικαστικό του ταλέντο για έναν ανώτερο σκοπό, δημιουργώντας το δώρο που θα δοθεί σε όλους τους παρευρισκόμενους στο ετήσιο gala του Hippocratic Cancer Research Foundation στο Σικάγο της Αμερικής. Αυτή η ξεχωριστή δημιουργία, που αντικατοπτρίζει την καλλιτεχνική δεξιότητα και την αφοσίωση του Αθανασά στον άνθρωπο και την τέχνη, θα αποτελέσει ένα συμβολικό δείγμα ευγνωμοσύνης προς όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειες του ιδρύματος.

Η συνεργασία του Δημήτρη Αθανασά με το Hippocratic Cancer Research Foundation ξεκίνησε το 2023, όταν ο καλλιτέχνης, συνδεδεμένος με την πρόεδρο του ιδρύματος, Ελένη Μπούση, με προσωπική φιλία και αμοιβαίο σεβασμό, προσέφερε τον πίνακα "Η Νίκη της Σαμοθράκης" για τη φιλανθρωπική δημοπρασία που διοργανώθηκε στο gala του ιδρύματος. Το έργο, γεμάτο δύναμη και συμβολισμούς, συνέβαλε στην ενίσχυση των πόρων για τις ανάγκες της έρευνας κατά του καρκίνου.

Η φιλία του με την Ελένη Μπούση αποτελεί σημαντικό θεμέλιο αυτής της συνεργασίας και ενισχύει το όραμα του ιδρύματος. Το 2023, ο Αθανασάς σχεδίασε επίσης τα δώρα που διανεμήθηκαν στους καλεσμένους, προσδίδοντας μια καλλιτεχνική και συμβολική διάσταση σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Το 2024, με αφορμή την 10η επέτειο λειτουργίας του ιδρύματος, ο καλλιτέχνης δημιούργησε και προσέφερε το νέο λογότυπο του Hippocratic Cancer Research Foundation, ένα έργο που εκφράζει την εξέλιξη και τη δέσμευση του ιδρύματος στη συνεχή προσπάθεια για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο Δημήτρης Αθανασάς, γνωστός για τη βαθιά καλλιτεχνική του ευαισθησία και τη διαρκή αναζήτηση νέων εκφραστικών μέσων, εμπνέεται από την ιστορία, την ελπίδα και την ανθρώπινη δύναμη. Το έργο του αντανακλά τη σύνδεση της τέχνης με τον σκοπό της βελτίωσης της ζωής και της κοινωνίας. Η συμβολή του στην αποστολή του Hippocratic Cancer Research Foundation είναι άλλη μία απόδειξη της δέσμευσής του στη δημιουργία με ουσία και σημασία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία ή το έργο του Δημήτρη Αθανασά, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

----------------------------------------

Δημήτριος Αθανασάς

Ο Δημήτρης Αθανασάς κατάγεται από την Αρκαδία. Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1972. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Γραφιστικής του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Τεχνολογικού Ομίλου στην Αθήνα το 1993, όπου εργάστηκε και ως επικεφαλής στο ατελιέ της σχολής. Αργότερα, εργάστηκε ως υπεύθυνος δημιουργικού στις περιφερειακές εκδόσεις του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού στην Ελλάδα.

Παρά την επαγγελματική του καριέρα στη διαφήμιση, γραφιστική, μάρκετινγκ και επικοινωνία, η ζωγραφική παρέμεινε πάντα καθοριστικός παράγοντας στη ζωή του. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του δίδασκε ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, ενώ πειραματιζόταν με θέματα, χρώματα και υλικά στη ζωγραφική. Η αγάπη του για το σχέδιο και η βαθιά κατανόηση των υλικών αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσης για τα έργα του.

Οι ακουαρέλες του, χρησιμοποιώντας σινική μελάνη, ξεχωρίζουν για την έντασή τους και το πάθος, αποπνέοντας μια σχεδόν ποιητική διάθεση. Η συνεχής αναζήτησή του για νέους τρόπους έκφρασης και αισθητικής τον οδήγησε να διαφοροποιηθεί από την κλασική τέχνη. Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές και ενσωματώνει σύγχρονα υλικά στα έργα του, όπως το πλεξιγκλάς, ενώ δεξιοτεχνικά ενσωματώνει ασήμι και χρυσό για να επιτύχει διαβαθμίσεις χρωμάτων και να τονίσει την υφή των έργων του.

 athanasa183BF453B 2E9C 4F6B 9D18 EE7D0772D8CE1nikisamothraksi2023

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...