Menu
RSS
Δευτέρα, 07/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης | Παρουσίασε το επετειακό του έμβλημα για τα 45 χρόνια δράσης του (εικόνες - βίντεο)

Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης | Παρουσίασε το επετειακό του έμβλημα για τα 45 χρόνια δράσης του (εικόνες - βίντεο)

Το πρωί της Κυριακής (06/10) στα εντευκτήρια του Ορφέα Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων συνεχούς λειτουργίας και πλούσιας πολιτιστικής δράσης και με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού. Στην εκδήλωση του Ορφέα με αφορμή τα παραπάνω, παρουσιάστηκε και το επετειακό έμβλημα του συλλόγου, το οποίο «φιλοτέχνησε» η ζωγράφος - προσωπογράφος Μαριλύ Ξαγά.

Στο πρώτο (μουσικό) μέρος της εκδήλωσης η μαέστρος και οι χορωδοί του Ορφέα Τρίπολης τραγούδησαν το απολυτίκιο του Ρωμανού του Μελωδού σε επεξεργασία του πρώτου μαέστρου και ιδρυτικού πυλώνα του Ορφέα Βασίλη Τζαβάρα, ένα τραγούδι αφιερωμένο στην εδώ και μισό αιώνα πολύπαθη Κύπρο και με ένα τραγούδι στη μνήμη του εκλιπόντος συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Στη συνέχεια το μέλος του Ορφέα Τρίπολης κ. Παναγιώτης Πιτερός μίλησε για την κα Μαριλύ Ξαγά και την πλούσια καλλιτεχνική δράση της. Ακολούθησε η αποκάλυψη του έργου που φιλοτέχνησε η κα Ξαγά και το οποίο θα αποτελεί πλέον το έμβλημα του Ορφέα Τρίπολης. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τη δημιουργό του έργου, τον καλλιτέχνη κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο και τον Πρόεδρο του Ορφέα Τρίπολης κ. Χρήστο Κουταλιανό.

Στη συνέχεια έγινε μια ιστορική αναδρομή των δράσεων και της πορείας του Ορφέα Τρίπολης, αφού προηγήθηκε μια αναλυτική παρουσίαση του Ορφέα, κύριου εκπροσώπου της τραγουδιστικής τέχνης στην αρχαιότητα. Τέλος έγινε και μια περιγραφή - ανάλυση του νέου εμβλήματος που δημιούργησε η κα Ξαγά.

Σύντομο χαιρετισμό τέλος πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ορφέα Τρίπολης κ. Χρήστος Κουταλιανός, ο οποίος προσέφερε στην κα Ξαγά ως αναμνηστικό δώρο το έμβλημα του Ορφέα. Με τη σειρά της η κα Ξαγά μίλησε για τον Ορφέα Τρίπολης και την προσωπική της δημιουργία.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...