Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για να μην καταργηθούν τα τμήματα σε ΓΕΛ Τεγέας και ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για να μην καταργηθούν τα τμήματα σε ΓΕΛ Τεγέας και ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 

Θέμα: Να μην καταργηθεί το τμήμα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών της Γ’ Λυκείου στο ΓΕΛ Τεγέας και ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης.

    

    Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα έγινε αναστολή της λειτουργίας σε πέντε τομείς και μια ειδικότητα στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας, καθώς και σε ένα τμήμα προσανατολισμού στο ΓΕΛ Τεγέας.

      Μετά την γενική κατακραυγή και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών η κυβέρνηση και το Υπουργείο αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την αναστολή λειτουργίας στα 5 από τα 6 ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ του νομού. Δεν έγινε το ίδιο όμως για τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης και του τμήματος προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου στο ΓΕΛ Τεγέας.

    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 5 μαθητές από το ΓΕΛ Τεγέας και 3 μαθητές από το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης να αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο ή ειδικότητα. Μάλιστα η μετακίνηση των μαθητών από την Μεγαλόπολη στο πλησιέστερο σχολείο στην Τρίπολη φθάνει τα 35χλμ.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να επαναλειτουργήσουν το τμήμα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου στο ΓΕΛ Τεγέας και ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Δελής Γιάννης

Παπαναστάσης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...