Menu
RSS
Τετάρτη, 18/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο. Λύση η πρόβλημα;» - Όλο το βίντεο με τις τοποθετήσεις! (vd)

«Ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο. Λύση η πρόβλημα;» - Όλο το βίντεο με τις τοποθετήσεις! (vd)

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, 4η ημέρα των εκδηλώσεων του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφάσιων «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κο Γεώργιο Παναγιωτόπουλο ιδρυτή του Φορέα Προστασίας και Ανάπτυξης του Μαινάλου και εκπρόσωπο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης στο Δημοτικό Σχολείο Νυμφασίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φορείς και πλήθος κόσμου όπου αντλήθηκαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα από την ομιλία και επίκαιρη συζήτηση «Ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο. Λύση η πρόβλημα;» για το βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Μαινάλου και της ευρύτερης περιοχής.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι αναλύθηκαν οι λόγοι που στην Ελλάδα σχεδιάζεται η εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.), με μεταφορά του πραγματικού κόστους εγκατάστασης προς τους πολίτες μέσω ύπουλων χρεώσεων, τα ανύπαρκτα οφέλη για τις γύρω περιοχές και τους κατοίκους τους, καθώς και η ακύρωση των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης.

Αναλύθηκαν επίσης τα διαχρονικά αίτια των πυρκαγιών στην Ελλάδα καθώς και οι κεντρικοί άξονες ενός αναπτυξιακού μοντέλου για το Μαίναλο που θα περιλαμβάνει τους κατοίκους της περιοχής με τα οφέλη επίσης να επιστρέφουν πρωτίστως στην περιοχή και τους κατοίκους της.

Στην συζήτηση του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος, έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παναρκάδων Παναγιώτης Μπένος, ο πρόεδρος της Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. Γιάννης Λαγός και ο Τάσος Καρατασάκης από την Περιβαλλοντική Οργάνωση Βυτίνας. Σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας και καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Μέγας ο οποίος τόνισε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες οι επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στην ανθρώπινη ψυχική υγεία πρέπει να θεωρούνται πραγματικότητα και μένει μόνο να ερευνηθεί στο μέλλον το είδος και το μέγεθος της βλάβης που προκαλούν. Τέλος, γραπτή τοποθέτηση απέστειλε και ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Μαρινάκος ο οποίος τόνισε τις βαρύτατες επιπτώσεις που θα έχει μια ενδεχόμενη εγκατάσταση ΑΠΕ στην τουριστική ανάπτυξη όλης της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρίσιμες ερωτήσεις του κοινού που δημιούργησαν μια εξαιρετική συζήτηση.

Τα θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της κοινότητας Νυμφασίας Γιάννη Παλούκο και στον πρόεδρο του Συλλόγου Νυμφασίας, Κυριάκο Παναγόπουλο για το συντονισμό της συζήτησης.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης (Ε.Ο.Σ. Τρίπολης) ο οποίος τρέχει ένα μεγάλο κομμάτι της οργάνωσης για την προστασία του Μαινάλου. Καμία πραγματική ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει σε καμία περιοχή αν αυτή η ανάπτυξη δεν περιλαμβάνει τους κατοίκους της περιοχής και δεν δημιουργεί οφέλη προς αυτούς.

2 σχόλια

  • Πραγματικός Αρκάς
    Πραγματικός Αρκάς Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 08:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι απίστευτο ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Αρκαδία που προτιμούν να μετατρέπεται η πλούσια και παρθένα γη της χώρας τους σε μπαταρία της Ευρώπης ή σε ανεμιστήρας της Μεσογείου μόνο και μόνο επειδή γαμπροί βουλευτάδων ή μισθωτοί τους συμμετέχουν σε τέτοιες καταστροφικές εταιρείες.

  • Αρκάς
    Αρκάς Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 16:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι απίστευτο ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Αρκαδία που προτιμούν να αναπνέουν τον καπνό της Μεγαλόπολης από καθαρές λύσεις οι οποίες θα καταστήσουν τη χώρα ενεργειακά αυτόνομη.
    Εκτός κι αν δεν μένουν στην Αρκαδία, οπότε δεν είναι θέμα ανοησίας αλλά κάτι άλλο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...