Η τελετή Αγιασμού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης | Τα μηνύματα και οι ευχές - "Να αισθάνεστε το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι σας"

Η τελετή Αγιασμού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης | Τα μηνύματα και οι ευχές - "Να αισθάνεστε το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι σας"

Η τελετή Αγιασμού τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Η Διευθύντρια Μαρία Σύριου απευθύνθηκε στους μαθητές, λέγοντας «να αισθάνεστε το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι σας. Είστε η φρεσκάδα της κοινωνίας μας. Να κάνετε όνειρα και να τα υποστηρίζετε. Να έχετε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς σας, να αγαπάτε το σχολείο σας και να συμμετέχετε ενεργά στη σχολική ζωή».

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στους γονείς λέγοντας ότι «θα οδηγήσουμε τα παιδιά σας σε νέα μονοπάτια με χρήσιμα εφόδια στη ζωή τους. Κατανοούμε τους φόβους και ξέρουμε ότι εμπιστεύεστε στα χέρια μας ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κυλήσει η σχολική χρόνια, ήρεμα, ευχάριστα και αποτελεσματικά. Μην διστάζετε να μιλάτε μαζί μας και να μας συμβουλεύεστε.»

Ενώ, μίλησε ιδιαίτερα για τα «πρωτάκια»… «Μικρά μας, καλώς ήλθατε. Σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και την καρδιά μας ανοιχτή στην εκπαιδευτική μας οικογένεια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά για όλους. Και τόνισε ότι ως περιφέρεια έχει υπάρξει φροντίδα για τη μεταφορά μαθητών και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο «θα προσπαθήσουμε να είσαστε αρωγοί σε όλα τα σχολεία σε ό,τι χρειάζεται».

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης είπε ότι «σήμερα ανοίγει ένας νέος σχολικός κύκλος. Το σχολείο πρέπει να το δείτε σαν μια δεύτερη οικογένεια. Θα σας παρακαλούσα να αγαπάτε τους δασκάλους σας κι εκείνοι σας αγαπούν. Εκτός από το να διαβάζετε, πρέπει να βρίσκετε χρόνο να παίζετε. Καλό θα ήταν να περιοριστεί η τηλεόραση και τα tablets.

Ζούμε σε μία κοινωνία που αλλάζει ραγδαία. Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες νεανικής βίας και σχολικούς εκφοβισμού που δεν ήταν τόσο συχνά τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί γίνεται ο ρόλος του πιο απαιτητικός.

Πρέπει όλοι μαζί να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα που είναι μια πληγή για την κοινωνία μας.

Εμείς ως Δήμος είμαστε σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς. Προσπαθούμε να φροντίζουμε για τα σχολικά κτίρια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές.»

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Καρούντζου αναφέρθηκε και στο 5ο Νηπιαγωγείο, ενώ ευχήθηκε μια γόνιμη, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά.

Τέλος, η Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Βασιλική Σωτηροπούλου μίλησε με συγκίνηση για τη νέα σχολική χρονιά, δίνοντας τις δικές της ευχές.

Βίντεο - φωτογραφίες | www.drt915.gr 

Tags:

5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, Νέα σχολική χρονιά,

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή