Menu
RSS
Πέμπτη, 12/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιδήμαρχος Οικονομόπουλος: "Οι μεμονωμένες φωτογραφίες δεν αποτελούν αντιπροσωπευτική εικόνα της Βλαχέρνας - Υψίστης σημασίας η καθαριότητα για εμάς"

Αντιδήμαρχος Οικονομόπουλος: "Οι μεμονωμένες φωτογραφίες δεν αποτελούν αντιπροσωπευτική εικόνα της Βλαχέρνας - Υψίστης σημασίας η καθαριότητα για εμάς"
Για προβλήματα που αφορούν κάδους απορριμμάτων, σκουπίδια και αδέσποτα στη Βλαχέρνα αναφέρθηκε με άρθρο του ο Νίκος Καβουρίνος από το vlaxerna.gr με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Οικονομόπουλο να απαντά άμεσα.

Απάντηση σε δημοσίευμα

Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος σε διαδικτυακό – τοπικό MME σχετικά με θέματα καθαριότητας στην Δημοτική Κοινότητας Βλαχέρνας, σας γνωρίζουμε καταρχάς πως η διατήρηση της καθαριότητας αποτελεί για την Δημοτική μας Αρχή θέμα ύψιστης προτεραιότητας και προβαίνουμε σε κάθε ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι δημόσιοι χώροι παραμένουν σε άριστη κατάσταση.

Η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου για συλλογή – αποκομιδή απορριμμάτων για τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου ορίζεται καταρχάς σε τέσσερις  φορές (4)το μήνα. Δεδομένης της υψηλής τουριστικής πίεσης που δέχεται η δημοτική κοινότητα Βλαχέρνας, προστέθηκαν επιπλέον δύο (2) αποκομιδές, σύνολο έξι (6) για τον τρέχοντα μήνα. Οι ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν οι αποκομιδές έως τώρα είναι οι κάτωθι: 5, 10,14,18,21 Αυγούστου. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έγγραφα της υπηρεσίας, τα οποία έχουν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας, καθώς και από τηλεφωνική επιβεβαίωση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.

Αναφορικά με την προμήθεια καινούργιων κάδων, η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας έχει ήδη προχωρήσει σε αντικατάστασή τους σε δύο επίμαχα σημεία της δημοτικής κοινότητας Βλαχέρνας, ικανοποιώντας αίτημα του τοπικού συμβουλίου.

Στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε τους χώρους καθαρούς σε οχτώ δημοτικές κοινότητες και εβδομήντα οκτώ χωριά – καθένα με τα δικά του προβλήματα, τις δικές του ανάγκες – είναι αυτονόητο ότι χρειαζόμαστε τη συνεργασία των τοπικών συμβουλίων και όλων των πολιτών.  

Σε μεμονωμένα περιστατικά όπως αυτό με τους αναποδογυρισμένους κάδους, ενδεχομένως από κάποιο αδέσποτο ή από κάποια άλλη αιτία, θεωρούμε ότι είναι προτιμότερο, από το να περιμένουμε πότε θα περάσει το απορριμματοφόρο (που ίσως  χρειαστεί 3-4 μέρες ) και να βγάζουμε φωτογραφίες, να επιλύουμε άμεσα το πρόβλημα, το οποίο άλλωστε άπτεται της αρμοδιότητάς σας και είναι εύκολο στην αποκατάστασή του (επαναφορά των κάδων στην αρχική τους κατάσταση!).

 Σε καμία περίπτωση οι δημοσιευμένες - μεμονωμένες φωτογραφίες δεν αποτελούν αντιπροσωπευτική εικόνα του χωριού και θεωρούμε πως ο υπερβάλλων ζήλος για την καθαριότητα κάποιες φορές οδηγεί σε εσκεμμένη παραπληροφόρηση. Για του λόγου του αληθές παρατίθεται φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την καθημερινή και πραγματική κατάσταση του χωριού.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Τρίπολης εντατικοποιεί τις εργασίες καθαριότητας και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν, λαμβάνοντας κάθε μέτρο που οδηγεί στην επίτευξη των κοινών μας στόχων. Με τη συνεργασία όλων μας μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Οικονομόπουλος

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,

 Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας

14 σχόλια

  • Ηλίας τσαρ
    Ηλίας τσαρ Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 10:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Ασφαλώς όλα γνωστά, ασφαλώς όλα φώναζαν καιρό πριν ότι αυτό θα είναι η κατάληξη, αλλά πού να πάρει στροφές από τον καναπέ του ο κάθε βολεμένος . Πολύ μελάνι χύθηκε για να μας πουν ότι δεν ισχύει αυτό...... και μάλιστα πρόσφατα από αντιδημάρχους. Κάθε ημέρα τό φαινόμενο υπαρκτό καί χωρίς να αντιμετωπίζετε παρά μόνο με προσωπικές παρεμβάσεις καθαρισμού. Ούτε καί τώρα αποτελεί πρόβλημα η έλλειψη αντιπολίτευσης. Το πρόβλημα διαχρονικό καί επαναλαμβανόμενο θα πάθεις, θα πονέσεις,θα μάθεις..αν δε.... Η διαφορά;;; Πώς αντιμετωπίζειςτης δύσκολες στιγμές,με έντονο τον πόνο της λύσης ήμε ήπιο; Χαλαρό τό πέρασμα τους..!!!!

  • Moulin
    Moulin Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 09:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Βαρδιάμπαση αν νομίζεις πως θα κανεις κουμάντο στη Βλαχέρνα γελάστηκες
    Τραβα στο χωριό σου!νομιζεις ότι κάποιος είσαι …

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 15:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλό είναι Γιώργη να μην γίνονται αυτά και να προσέχουμε. Διότι άν δε προσέχουμε έρχονται και τα χειρότερα. Και τότε άντε μαζέψτε τα ασυμμάζευτα. Λίγη να προσέχουμε την εικόνα και να μην λέμε για να λέμε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 12:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαζωξου Γιωργακο!!! Σ επειασε ο πονος για την Βλαχερνα;;; Αμα ειχες αντερα να ρχοσουν στην συνελευση!! Οχι τωρα κου σηκωνες τους καδους να τους βγαλεις φωτογραφια!! Τη λυγδα στον δρομο δεν την προσεξες και βγηκε στην φωτο!! Ξερεις ποσες μερες ειναι ετσι;;; Α ρε γατακι.. ρωτα τον παρρα την επιμενη φορα να σου πει πως γινεται το φωτοσοπ!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 09:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 01:17 Σύνδεσμος σχολίου

    21:47 Νικολάκη ρώτα τον πρόεδρό σου πότε είπαν ότι θα φέρουν τους κάδους. Είχε κανονιστεί πριν το δημοσίευμα. Εσύ ήξερες ότι θα έρθουν, όπως και ο πρόεδρος σου που σε ενημερώνει και κοίταξες να το προλάβεις. Ο κόσμος δεν τρώει κουτοχουρτο έννοια σου!!! Και όσον αφορά ποιος έριξε τους τρεις κάδους , θα το δούμε και αυτό. Κάπου υπάρχουν κάμερες εκεί στην γειτονιά. Λίγο υπομονή και θα τα ξαναπούμε.
    Υ.Γ. Εκείνη η μου κου Όοοο τι κάνει;;;;;;; Το ψέμα έχει κοντά ποδαρια.
    Αυτά!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 22:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελικα κ οικονομοπουλε, η δεν σας ενημερωνουν πι συναδελφοι σας, η εισαστε τσακωμενοι μεταξυ σας. 2 αντιδημαρχοι ηταν παροντες στην λαικη συνελευση της Βλχερνας, ΕΙΔΑΝ και ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ οτι το προβλημα με τα σκουπιδια και τα αδεσποτα ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ.. μιληστε επιτελους μεταξυ σας!!

  • ...
    ... Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 21:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Για την επισκευή και το πλύσιμο των κάδων δεν μας αναφέρει κάτι ο αντιδήμαρχος. Οι δύο καινούργιοι κάδοι ήρθαν σήμερα στην Βλαχέρνα. Άρα το δημοσίευμα λειτούργησε προς την σωστή κατεύθυνση.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 20:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Άχρηστοι όλοι τους, μόνο για τις εντυπώσεις. Από λόγια πολλά, από πράξεις μηδέν.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 20:02 Σύνδεσμος σχολίου

    19:30 Έλα ρε Παναγιώτη αηδία έχεις καταντήσει. Δεν θα ξαναδείς ρε συ εξουσία ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Μου είχατε μάθει όλοι οι ουρανοκατέβατοι σε οφίτσια. Κάνε μας τη χάρη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 19:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού έκαναν τα μπανάκια τους στα νησάκια τους πέρασαν και μια βόλτα από το χωριό τους, το οποίο ναι μεν ήταν καθαρό, αλλά είχε πέσει ένας κάδος από τα σκυλάκια, οπότε αντί να σηκώσουμε τον κάδο βγάλαμε και τις φωτό μας και γράψαμε και το άρθρο μας για να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για το χωριό μας και το δημοσιοποιήσαμε και.... φύγαμε πάλι για τις δουλειές μας στην Αθήνα. Του χρόνου πάλι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 16:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρόμπα σε έκανε Νικολάκη Καβουρίνο ο Οικονομόπουλος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 16:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Φάτε καμία Γουρνοπούλα και αφήστε την καθαριότητα. Τραγική η κατάσταση στις δημοτικές κοινότητες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 15:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά δε ντρέπεστε λίγο που έπεσε ένας κάδος και περιμένετε το Δημο να το σηκώσει ;
    Ντροπή σας πρόεδρο και τοπικό συμβούλιο

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...