Menu
RSS
Πέμπτη, 12/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκθεση παλαιών επαγγελμάτων στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας

Έκθεση παλαιών επαγγελμάτων στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας

Τα παλιά επαγγέλματα που χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου ή άλλαξαν ζωντανεύουν μαζί με τους επαγγελματίες της εποχής στη μόνιμη έκθεση “Παλαιών Επαγγελμάτων και της Αγοράς» του Βαλτεσινίκου, που δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό κέντρο του χωριού.
Ο εκθεσιακός χώρος που άλλοτε στέγαζε το ταχυδρομείο και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο, σήμερα έγινε ένα ιδιαίτερο μουσείο που προκαλεί συγκίνηση και μπορεί να περιηγηθεί κανείς «συναντώντας» και «χαιρετώντας» τους επαγγελματίες της παλιάς εποχής.
Το Μουσείο που έχει ως όραμα την καταγραφή, διάσωση και διατήρηση των λαογραφικών στοιχείων, όχι μόνο του τόπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αποσκοπεί, μέσα από ένα πλήθος δράσεων, αυτά τα υλικά και άυλα αγαθά να περάσουν στις επόμενες γενεές, ως ένα υποδειγματικό μοντέλο ιστορικής αναδρομής, κατανόησης και βιώσιμης μετάβασης από την παράδοση στην εξέλιξη.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας οι αιδεσιμότατοι Θεμιστοκλής Δουρίδας, Δημήτρης Νταλιακούρας, Ιερομόναχος Γέροντας Δανιήλ, ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης , ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Ρέππας, και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταύρος Βραχνός
Χαιρετισμό απηύθυναν οι παρευρισκόμενοι Ιερείς κ.κ. Δημήτρης Νταλιακούρας & Παπαθέμης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Γιαννης Μπουλούγαρης, ο Δήμαρχος κ Ευστάθιος Κούλης και Αποστόλης Παπαγεωργίου, δημιουργός του Μουσείου.
Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του Μουσείου όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μοναδικά εκθέματά του.

Ρεπορτάζ: Πέγκη Μπρούσαλη

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 20:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Α ρε βαλτεσινικο με τους εκπροσώπους σου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 16:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην ενοχλείται τον πρόεδρο.
    Ετοιμάζει το πρόγραμμα της 5ετιας!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 13:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΙΡΩΝΙΑ?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 10:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι λες τώρα.......
    Ήταν και ο πρόεδρος του χωριού

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...