Menu
RSS
Κυριακή, 08/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αναφορά Παπαηλιού στη Βουλή για την Αρκαδία: "Η αγροτική παραγωγή σε κίνδυνο, (και) λόγω των ζημιών από αγριογούρουνα και πουλιά"

Αναφορά Παπαηλιού στη Βουλή για την Αρκαδία: "Η αγροτική παραγωγή σε κίνδυνο, (και) λόγω των ζημιών από αγριογούρουνα και πουλιά"

Γιώργος Παπαηλιού

 

Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία):

 

 

Η αγροτική παραγωγή σε κίνδυνο, (και) λόγω των ζημιών από αγριογούρουνα και πουλιά

 

Οι αγρότες της Αρκαδίας αντιμετωπίζουν, εκτός των άλλων προβλημάτων, και τις ανυπολόγιστες ζημίες, ακόμη και την καταστροφή, που προκαλούνται στις καλλιέργειές τους από την «επέλαση» των αγριογούρουνων, ο πληθυσμός των οποίων έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ζημιές ή και την καταστροφή που προκαλούνται σε καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων, αμπελιών και κηπευτικών, από πουλιά, όπως κίσσες, μαυροπούλια, καρακάξες κ.α., αλλά και στον εξοπλισμό των παραγωγών.

Ο μέχρι τώρα τρόπος αντιμετώπισης αυτού του είδους των κινδύνων   αποδεικνύεται ανεπαρκής και συνακόλουθα αναποτελεσματικός.

Δεδομένου ότι, και εξ αυτών των αιτίων, οι αγρότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, με συνέπεια η τάση εγκατάλειψης των καλλιεργειών και της πρωτογενούς παραγωγής  να επιτείνεται, απαιτείται άλλη προσέγγιση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο  βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού κατέθεσε, ως αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη σχετική υπ΄  αριθ. 640/18.7.2024 επιστολή του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...