Menu
RSS
Κυριακή, 29/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Στο Φεστιβάλ της Αμοργού η Χορωδία "Ορφέας" Τρίπολης (εικόνες)

Στο Φεστιβάλ της Αμοργού η Χορωδία "Ορφέας" Τρίπολης (εικόνες)
Το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 22-24 Ιουνίου 2024, η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Αμοργού με γενικό τίτλο «Από τον Γέρο του Μοριά στο Απέραντο Γαλάζιο», παρουσιάζοντας την μουσικοφιλολογική παράσταση, διάρκειας 90 λεπτών, «Μελωδικές Διαδρομές, στου Φεγγαριού τους χιονισμένους κάμπους», η οποία προβλήθηκε στο Λιμάνι των Καταπόλων και στην Πλατεία της Αιγιάλης.
Το οργανωτικό πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε ο σχεδιασμός της εκδήλωσης είχε ως σκοπό να δημιουργήσει στους θεατές-ακροατές μια πολιτιστική γέφυρα από την «Ιδεατή Αρκαδία» στην «Πνευματική Αμοργό», διανθισμένη με τραγούδια στα οποία οι Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες μελοποίησαν τους στίχους των πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας-των ποιητών μας-και σε μια προσπάθεια να ανατρέψουμε την προτροπή του Γιώργη Π. Δρυμωνιάτη «Προπαντός προσέχετε τους Ποιητές. Με την τρέλα τους μπορεί να σας ξυπνήσουν..»
Την επιμέλεια και αφήγηση των κειμένων είχε η φιλόλογος Βασιλική Γιαννοπούλου, την πρωτογενή εργασία απόδοσής τους στα αγγλικά η Καλυψώ Δελή, ενώ τη μουσική διδασκαλία και διεύθυνση είχε η μαέστρος της μικτής χορωδίας Χριστίνα Αθανασοπούλου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Γιώργος Μιχαλόπουλος.
Για την πραγματοποίηση της Αποστολής, ήταν πολύ σημαντική η αρωγή του Δήμου Τρίπολης, του Δήμου Αμοργού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ένωσης ξενοδόχων και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων της Αμοργού. Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ και τη ζεστή φιλοξενία των Αμοργιανών.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...