Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης θα λειτουργήσει με έδρα την Τεγέα

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης θα λειτουργήσει με έδρα την Τεγέα

Μια καινούρια χρονιά αρχίζει.

Θέλω να ευχηθώ το 2024 να φέρει σε όλους υγεία, δύναμη και προκοπή. Όμως, το 2024 θα φέρει και κάποιον άλλο στην Τεγέα και θέλω να σας τον συστήσω.

Είναι ο ΜΕΝΤΩΡ, το όνομα που θα έχει το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, το οποίο – με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο, θα λειτουργήσει με έδρα την Τεγέα.

Τον Μέντορα μας τον γνώρισε ο Όμηρος. Μέντωρ λεγόταν ο πιστός φίλος του Οδυσσέα από την Ιθάκη. Αυτός, του εμπιστεύτηκε τον γιο του Τηλέμαχο κι εκείνος τον συνόδευε και τον στήριζε σε κάθε βήμα της ζωής του από παιδί, μέχρι που άνδρας πλέον, αναζητώντας τον πατέρα του, απομάκρυνε τους μνηστήρες της μητέρας του Πηνελόπης. Η φήμη του ταξιδεύει μέσα στον χρόνο και το όνομα Μέντωρ σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, σημαίνει τον έμπιστο και αξιόπιστο σύντροφο που καθοδηγεί την πορεία της ζωής.

Το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης – Μέντωρ, πρόκειται να εγκατασταθεί την άνοιξη του 2024 στο ανανεωμένο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Τεγέας.  Τοποθετεί τον ηλικιωμένο, τους ασθενείς με προβλήματα μνήμης και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τη συστηματική συμμετοχή τους σε ενημερωτικές, ερευνητικές  και εκπαιδευτικές δράσεις και έργα. Οι φροντιστές και οι οικογένειες των ανθρώπων με άνοια, μέσα από συμβουλευτικές ομιλίες και δράσεις που θα διοργανώνει το Κέντρο, θα έχουν πρόσβαση και θα βρίσκουν συμπαράσταση στο πρόβλημά τους, ώστε η ζωή τους να είναι πιο ποιοτική.

Ο όρος «υγιής γήρανση» δεν είναι αντιφατικός. Το ζητούμενο είναι, πώς θα ζούμε όχι μόνο περισσότερα χρόνια, αλλά πιο ποιοτικά, γιατί ενώ η σύγχρονη επιστήμη έχει κατορθώσει να επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής μας, παράλληλα όμως, έχουν αυξηθεί και τα προβλήματα.

Γι’ αυτό πρόκειται να υποστηρίξει, για τους κατοίκους της περιοχής, της Αρκαδίας, της Πελοποννήσου  και γιατί όχι, ευρύτερα στην επικράτεια, την πρόληψη, την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές δραστηριότητες για την προαγωγή της υγείας του νου.

Το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης – Μέντωρ θα διευθύνεται από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και θα έχει σταθερή συνεργασία με τοπικούς φορείς υγείας, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού και θα αποτελέσει  σημείο ενός δυναμικού διαλόγου, συνεχούς ενημέρωσης και καινοτόμων δράσεων για τα θέματα της υγείας του νου και της τρίτης ηλικίας, για να βελτιώσει τον τρόπο που γερνάμε.

Για όλα τα παραπάνω, το Ίδρυμά μας πιστεύει ότι δεν θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερη βάση και εφαλτήριο από την Τεγέα, η οποία εκπέμπει ιστορία, ζωντάνια και φιλοξενία.

Το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης – Μέντωρ απευθύνεται σε όλους.

Ας ευχηθούμε λοιπόν όλοι, το 2024 να είναι μια χρονιά ευτυχούς αφετηρίας για το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης – Μέντωρ.

 Α Σ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...