Ο ΣΑΟΟ στο δάσος της Σκιρίτιδας

Εξόρμηση στη Βλαχοκερασιά και στον τεχνητό δρυμό της Σκιρίτιδας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ).
Ο δρυμός της Σκιρίτιδας έχει έκταση περίπου 50.000 στρέμματα. Τον οραματίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και τον υλοποίησε τη δεκαετία του 1960 ο πρωτοπόρος δασολόγος Αναστάσιος Στεφάνου (1893 -1984).
Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στο δάσος της Βλαχοκερασιάς, την κυκλική διαδρομή που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ο συνορειβάτης από την Βλαχοκερασιά Τάσος Μήτσιος και η οποία περνάει μέσα από την χαράδρα του Ευρώτα.
Θα γίνει μια πορεία:
Βλαχοκερασιά - Πηγή του ∆άσους – Βάλταινα - Λίµνη – Μύλοι - Χαράδρα ποταµού Άνω Ευρώτα - Φαράγγι Μελίσσι -Πηγή Μελίσσι - Προφήτης Ηλίας - Βλαχοκερασιά.
Ώρες: 6 | Κατηγορία: Β.
Αναχώρηση λεωφορείου: Κυριακή 8:00 π.µ. από την πλατεία . Κολοκοτρώνη
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου: Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.saoo.gr
Σχετικά Άρθρα
- Πάσχα στην Τρίπολη | Οι ευχές του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Κατσίρη (vd)
- Πασχαλινές ευχές από το Δημοτικό Σύμβουλο Τρίπολης Γιώργο Βέρρο (vd)
- Γιορτή της Αγάπης στο Λεωνίδιο με αερόστατα, τσακώνικους χορούς και κεράσματα! (vd)
- ΔΕΗ Ανανεώσιμες | Έλαβε άδεια εγκατάστασης για το mega φωτοβολταϊκό των 490 MW στη Μεγαλόπολη
- Ελένη Καρούντζου: "Στην Τρίπολη το μοναδικό παραδοσιακό Πάσχα στην Πελοπόννησο που γίνεται τα τελευταία 80 χρόνια" (vd)