Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα | Αγανάκτηση στον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης για τη σιωπή των Κυνηγετικών Συλλόγων

Εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα | Αγανάκτηση στον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης για τη σιωπή των Κυνηγετικών Συλλόγων
Σε ανάρτησή του, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, αναφέρει ... "Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε στο παρακάτω άρθρο τη μελέτη ενός έγκριτου επιστήμονα που εξηγεί πως οι εγκαταλείψεις κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων βυθιζουν τις τοπικές κοινωνίες σε μια δίνη προβλημάτων, δημιουργούν ανισορροπία του οικοσυστήματος, εξελίσσονται σε αστικό πρόβλημα (άγρια ζώα ωθούνται να προσεγγίσουν τον αστικό ιστό) και κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε υγιειονομική απειλή.
Με λύπη πληροφορηθήκαμε και την πρωτιά της Πελοποννήσου στις εγκαταλείψεις, γιατί δεν είναι αυτού του είδους οι πρωτιές που πρέπει να μας διακρίνουν ούτε σαν κοινωνία ούτε σαν δυνάμει αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό.
Τα στοιχεία που παραθέσαμε και οι δηλώσεις μας δεν έγιναν αυτόκλητα αλλά κατόπιν επίμονων αιτημάτων δημοσιογράφων που κι αυτοί με τη σειρά τους δέχθηκαν επίμονες οχλήσεις από επισκέπτες της περιοχής μας για ανάδειξη του προβλήματος. Ίσως είναι δύσκολο για κάποιους να αντιληφθούν τη θέση στην οποία βρισκεται ο επισκέπτης του Σαββατοκύριακου που έρχεται αντιμέτωπος με εικόνες εγκατάλειψης και εξαθλίωσης και καταλήγει να ξοδεύει τις ώρες χαλαρωσης του σε αναζητηση κτηνιάτρων, φιλοζωικών, δημοτικών υπηρεσιών. Πραγματικά ελκυστικό πακέτο!
Τέλος, με αγανάκτηση παρακολουθούμε την απουσία τοποθέτησης των κυνηγετικών συλλόγων που ευαγγελίζονται την προστασία των κυνηγετικών σκύλων ως πολύτιμου συμμάχου στο κυνήγι και εξυψώνουν το «εργο» τους σε μέτρο εξισορρόπησης του οικοσυστήματος!
Η φύση είναι αυτό ρυθμιζόμενη.
Το κυνήγι δεν είναι άθλημα.
Η αρχή του τέλους συντελείται…"

1 σχόλιο

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 03:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολυ σωστα τα επισημαινει η φιλοζωικη ,ομως δυστυχως ειναι φωνη βοωντος εν τη ερημω..
    Απαραδεκτες συμπεριφορες ,τριτοκοσμικες καταστασεις

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...