Στάικος | Συνάντηση με Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αρκαδίας

Οι συναντήσεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην "πρώτη γραμμή" εξυπηρέτησης των πολιτών είναι χρήσιμες και διαφωτιστικές.
Οι εργαζόμενοι του Συλλόγου ΟΤΑ Νομού Αρκαδίας μου μίλησαν για δυσλειτουργίες που υπάρχουν στην δημόσια διοίκηση, την υποστελέχωση υπηρεσιών, τις εργασιακές συνθήκες, καθώς και την οικονομική πίεση που δέχονται από την ακρίβεια και τη στασιμότητα των μισθών τους εδώ και πολλά χρόνια.Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα για τους εργαζόμενους της δημόσιας διοίκησης και υποβάθμισε και την ίδια την αυτοδιοίκηση.
Υπάρχει ωστόσο, χώρος και για διαφορετική πολιτική. Με μια προοδευτική κυβέρνηση για δικαιοσύνη παντού.
Για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, μέσω και της θέσπισης μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση για μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κάτι που σημαίνει ότι με πληθωρισμό 10%, θα έχουμε με την δικιά μας πρόταση αύξηση 10% στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από μια δεκαετία.
Χρήστος Στάικος, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σχετικά Άρθρα
- Πάσχα στην Τρίπολη | Οι ευχές του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Κατσίρη (vd)
- Πασχαλινές ευχές από το Δημοτικό Σύμβουλο Τρίπολης Γιώργο Βέρρο (vd)
- Γιορτή της Αγάπης στο Λεωνίδιο με αερόστατα, τσακώνικους χορούς και κεράσματα! (vd)
- ΔΕΗ Ανανεώσιμες | Έλαβε άδεια εγκατάστασης για το mega φωτοβολταϊκό των 490 MW στη Μεγαλόπολη
- Ελένη Καρούντζου: "Στην Τρίπολη το μοναδικό παραδοσιακό Πάσχα στην Πελοπόννησο που γίνεται τα τελευταία 80 χρόνια" (vd)