Menu
RSS
Κυριακή, 29/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Δύο νέα μουσεία εγκαινιάστηκαν στην Αλέα Τεγέας - Παρών και ο Νίκος Βούτσης! (vd)

Δύο νέα μουσεία εγκαινιάστηκαν στην Αλέα Τεγέας - Παρών και ο Νίκος Βούτσης! (vd)
Ο Δήμος Τρίπολης, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλέας "Η ΑΛΕΑ ΑΘΗΝΑ" οργάνωσαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αλέας-Τεγέας , αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Κυρού Νείλου Σμυρνιωτόπουλου (1836-1918), μεγάλου ευεργέτη της Αλέας-Τεγέας.
Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης στην προτομή του Νείλου Σμυρνιωτόπουλου.
Στη συνέχεια έγινε η τελετή των εγκαινίων του Λαογραφικού Μουσείου Αλέας και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Οργάνων Φυσικών Επιστημών στο Πνευματικό Κέντρο Αλέας ενός χώρου πολιτισμού και παράδοσης.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλέας κυρία Αδαμοπούλου στον χαιρετισμό της καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και μίλησε για την προσπάθεια να γίνουν αυτά τα δύο μουσεία. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συμβολή του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αλέα. 

3 σχόλια

  • Αλεα
    Αλεα Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 08:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Πρόεδρος της Αλεας που είναι???? Μόνο να κάνει εκδηλώσεις με την περιφέρεια και μόνος του ξέρει! Αν βγει ξανά να του φτιαξετε ένα παλάτι να ζει γιατί νομίζει ότι είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ.

  • υ
    υ Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 10:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Κακό χώριο τα λίγα σπίτια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον πρόεδρο της Αλέας δεν βλέπω κρύφτηκε;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...