Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με πρωτοβουλία Βλάση | Οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της Γορτυνίας θα αποζημιωθούν για τα ελαιόδεντρά τους που καταστράφηκαν στις πυρκαγιές τους 2021

Με πρωτοβουλία Βλάση | Οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της Γορτυνίας θα αποζημιωθούν για τα ελαιόδεντρά τους που καταστράφηκαν στις πυρκαγιές τους 2021

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης με θέμα τη διευθέτηση του ζητήματος της αποζημίωσης των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών της Γορτυνίας, που είδαν τα ελαιόδεντρά τους να καταστρέφονται από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαβεβαίωσε τον κ. Βλάση πως η διευθέτηση του ζητήματος και οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την υπογραφή και του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Γεωργαντά, γιατί από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας και μετά από συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία καταφέραμε να είμαστε μία ανάσα από τη διευθέτηση ενός μείζονος για την Γορτυνία μας ζητήματος. Είναι πολύ σημαντικό οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που είδαν τις ελιές τους να καίγονται στις φωτιές του Αυγούστου του 2021, να αποζημιωθούν και να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις περιουσίες τους. Τα δένδρα που χάθηκαν δεν αποτελούσαν απλώς μια πηγή εισοδήματος για τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και έναν σημαντικό συνδετικό κρίκο με την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Η εξέλιξη αυτή θα στηρίξει έμπρακτα τα χωριά της Γορτυνίας μας», δήλωσε ο κ. Βλάσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική αυτή εξέλιξη, αλλά και για την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σημείωσε την τεράστια σημασία που θα έχει η διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος για τα χωριά της Γορτυνίας.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...