Με συμμετοχές και από την Αρκαδία το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας
Το μεγάλο γιορτινό ραντεβού του κόσμου της μελισσοκομίας, το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, διοργανώνεται στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2024, στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής και περιμένει να υποδεχτεί και φέτος χιλιάδες καταναλωτές αλλά και τους φίλους μελισσοκόμους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ.
Δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μελισσοκόμους να διαθέσουν την παραγωγή τους απευθείας στον καταναλωτή.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Κορινθίας και μελισσοκόμοι από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία).
Το Φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού Μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους του.
Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ πραγματοποιείται η «Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού».
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί το «15ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας» με τη συνεργασία των φορέων και επιστημόνων του κλάδου, καθώς και ο «4ος Διαγωνισμός Μελιού», που έχει ως στόχο την ανάδειξη του καλύτερου μελιού και τη γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.
Στον Τομέα Μελισσοκομικού Εξοπλισμού οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου. Στον τομέα αυτό θα παρουσιαστούν μηχανήματα και μελισσοκομικός εξοπλισμός, κυψέλες, μελισσοεφόδια, μελισσοκομικές ζυγαριές, προϊόντα καταπολέμησης ασθενειών μελισσών, εξοπλισμός μελισσοκόμου και πολλά άλλα.
Το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ είναι ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο μέσα στον εμπορικό άξονα της Αθήνας, εκατό μέτρα από το σταθμό του Μετρό Ανθούπολης και άνετο parking.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 3610265 ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.greekhoneyfestival.gr
Facebook: www.facebook.com/festivalmeliou
Instagram: www.instagram.com/festival_meliou2024
Tiktok: //www.tiktok.com/@festivalmeliou2024">https://www.tiktok.com/@festivalmeliou2024>
Σχετικά Άρθρα
- Τυρός | "Όχι" από τον Εμπορικό για την ίδρυση λαϊκής αγοράς
- Πελοποννησιακό Classic Rally τον Μάρτιο στην Αρκαδία
- Δήμος Γορτυνίας | Σε Διαδικτυακό workshop της ΚΕΔΕ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων
- Την Κυριακή κόβουν πίτα οι πρόσκοποι στην Τρίπολη
- Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για 13ο μισθό στο δημόσιο!
1 σχόλιο
-
Το καλύτερο μέλι βελανιδιας -πρώτο παγκόσμιο βραβείο στο Λονδίνο- είναι του Χρήστου Λιαρόπουλου από τη Βυτίνα.