Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξόρμηση στον ορεινό Ζάρακα από τον ΕΟΣ Τρίπολης

Εξόρμηση στον ορεινό Ζάρακα από τον ΕΟΣ Τρίπολης

O Ε.Ο.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο Ε.Ο.Σ. Mολάων & Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) πραγματοποιούν από κοινού την Κυριακή 22/9 πεζοπορική εξόρμηση στον ορεινό Ζάρακα φιλοδοξώντας να κάνουμε ένα ταξίδι στην Ιστορία, τη Φύση και τον Πολιτισμό, συγκεκριμένα στη διαδρομή Αγία Παρασκευή (Σταυρός) – Πίλιζα (παραλία) - Αγία Παρασκευή. 

Η διαδρομή ενσωματώνει δυο πολύ σημαντικά κομμάτια της τοπικής ιστορίας, την Παλιόχωρα του Χάρακα και το παλιό πετρόχτιστο μονοπάτι.

Άκρως αξιοθέατο, με φυσικό και άγριο μεγαλείο είναι το τοπίο που από τους ντόπιους λέγεται «Σταυρός», επειδή έχουν τοποθετήσει σε επίκαιρο σημείο έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό. Εκεί βρίσκεται και το μικρό αλλά γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Η περιοχή είναι μια απότομη, άγρια και βαθιά χαράδρα, με πανύψηλα βράχια πάνω από τη θάλασσα, που προκαλεί δέος και θαυμασμό σε κάθε επισκέπτη-περαστικό.

Ένα «τιτάνιο» έργο της Φύσης στον άνθρωπο.

Ώρες πορείας: 6+

Β.Δ: Α++

Y.Δ +600μ -600μ

Περισσότερες πληροφορίες για την ώρα αναχώρησης και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 697-3029743 (Γιώργος) το αργότερο μέχρι Παρασκευή βράδυ.http://www.eostripolis.gr/

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...