Menu
RSS
Δευτέρα, 16/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλη κινητοποίηση την Δευτέρα για τα "κομμένα" τμήματα των ΕΠΑΛ της Αρκαδίας

Μεγάλη κινητοποίηση την Δευτέρα για τα "κομμένα" τμήματα των ΕΠΑΛ της Αρκαδίας

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΕΑ/ΕΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

          Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να συμμετέχουν στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΕΛΜΕ Αρκαδίας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (πλατεία Ανεξαρτησίας – Τρίπολη), στις 12 το μεσημέρι, για να μην κλείσει καμία ειδικότητα, κανένας τομέας στα ΕΠΑΛ του Νομού.

     Να πούμε όλοι μαζί ένα βροντερό ΟΧΙ στο «χτύπημα»  των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ήδη είναι σε εξέλιξη αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και γονέων στον Νομό. Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας ήδη υλοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στη ΔΔΕ Αρκαδίας (έγινε την περασμένη Τετάρτη), όσο και στη ΠΔΕ Πελοποννήσου (πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι).

     Κορύφωση του πρώτου κύκλου των κινητοποιήσεων και μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για όλους αποτελεί η μεγάλη κινητοποίηση της Δευτέρας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

     Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση που το ΥΠΑΙΘΑ πρέπει να την πάρει το συντομότερο πίσω.

    Αν το υπουργείο είχε την βούληση να προσμετρήσει και τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου σίγουρα θα μιλούσαμε για άλλη κατάσταση στα υπό διαμόρφωση τμήματα. Συνειδητά επειδή αντιμετωπίζει την εκπαίδευση των παιδιών του λαού ως κόστος προσπαθεί περιορίσει τα τμήματα στα ΕΠΑΛ για να κάνει περικοπή δαπανών.

    Βέβαια, η ίδια λογική των περικοπών δεν διαπνέει όλη τη δραστηριότητα του υπουργείου Παιδείας, που μέσα από το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο προβλέπεται μία... απλοχεριά προς εργολάβους, ιδιώτες, εκδοτικούς οίκους που θα αναλάβουν τα έργα του ψηφιακού φροντιστηρίου, του πολλαπλού βιβλίου, τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Και αυτά μόνο στον τομέα της Παιδείας, καθώς η μεγάλη εικόνα της κυβερνητικής πολιτικής συμπεριλαμβάνει τις περίφημες ΝΑΤΟικές δαπάνες, (όπως τα ‘δις’ που δίνονται σε οπλισμό στο καθεστώς Ζελένσκι για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ με την Ρωσία στην Ουκρανία) καθώς επίσης τις φοροαπαλλαγές και τα μέτρα που εξασφαλίζουν έμμεσα ή άμεσα τεράστια κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλα σε βάρος της κάλυψης πραγματικών κρίσιμων λαϊκών αναγκών.

      Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν πρέπει και δεν θα  μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Τους καλούμε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους να διεκδικήσουν να εγκριθούν όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ. Στη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, θα καταθέσουμε πρόταση για καταγγελία του ΥΠΑΙΘΑ και παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Αρκαδίας και την ΠΔΕ Πελοποννήσου. Με οργάνωση και αγώνα  θα αντιπαλέψουμε  τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας, θέτοντας στο επίκεντρο ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τους μαθητές. Στον πίνακα που ακολουθεί περιέχονται οι ειδικότητες/τομείς που «κόβονται» στην Αρκαδία…

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΑΞΗ

ΤΟΜΕΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γ

 

Τεχνικός Ηλεκτρονικών και
Υπολογιστικών Συστημάτων
Εγκαταστάσεων Δικτύων και
Τηλεπικοινωνιών

1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Β

Δομικών Έργων
Δομημένου Περιβάλλοντος και
Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

 

ΕΠ

ΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Β

Διοίκησης και Οικονομίας

ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Β

Πληροφορικής

ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Β

Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας

ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ

Β

Πληροφορικής

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...