Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φεστιβάλ Τέχνης με δωρεάν δράσεις στα σοκάκια της Καρύταινας!

Φεστιβάλ Τέχνης με δωρεάν δράσεις στα σοκάκια της Καρύταινας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πολιτιστικός σύλλογος κ Κοινόν Καρυτινών», διοργανώνει πρωτότυπες δράσεις για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης στα σοκάκια της παλιάς Αγοράς της Καρύταινας στις 16 8ι 17 Αυγούστου 2024. Ώρες λειτουργίας: 19:00-23:00.

Ερασιτέχνες ζωγράφοι, φωτογράφοι, εικαστικοί, κουκλοπαίχτες και κουκλοποιοί θα κοσμήσουν με έργα τέχνης τα σοκάκια του χωριού μας ενώ ταλαντούχοι μουσικοί θα μας χαρίζουν μελωδίες λογιών λογιών. Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, Θα μας τιμήσει και φέτος με τη συμμετοχή 8 μουσικών. Οι δράσεις του Ωδείου στις 17/8 πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παράλληλα, δύο Τσιρκολάνοι με ζωντανή μουσική και ακροβατικά θα μας προσφέρουν ανεπανάληπτες στιγμές και άφθονο γέλιο.
Χειροποίητες κούκλες θεάτρου από τη Θεατρική σκηνή Καλαμάτας θα συνομιλούν με τους θεατές σε ένα περίπατο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας! Σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό κάτω από το φράγκικο Κάστρο της Καρύταινας χρώματα, νότες, λέξεις, εικόνες ,αντικείμενα, ιδέες θα συνυπάρξουν δίνοντας αξία στα ανθρώπινα δημιουργήματα. Η ομορφιά της ζωής, οι αγωνίες των ανθρώπων, τοπία που γαληνεύουν τον νου και τη ψυχή, η ανάγκη για βελτίωση κακώς κειμένων θα αναδειχτούν μέσα από τη ματιά σαράντα πέντε και πλέον δημιουργών. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν υπαίθρια εργαστήρια Ιταλού, μουσικής, μαγειρικής για παιδιά με στόχο να προσφέρουν στους μικρούς μιας επισκέπτες ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, καλλιέργειας δεξιοτήτων και συνεργασίας. Το Φεστιβάλ Τέχνης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024. Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης θα ταξιδέψει ως την Καρύταινα και θα συμμετάσχει σε μια μουσική βραδιά-αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο συλλόγων- αφιερωμένη στο Φεγγάρι! Ώρα έναρξης: 21:00, Πλατεία Καρύταινας.
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και δραστηριότητες είναι δωρεάν. Τον σχεδιασμό, τον συντονισμό, την οργάνωση, την προβολή ,τη διεξαγωγή, τη φιλοξενία των καλλιτεχνών, το λεπτομερές πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά, καθώς και τα ονόματα των καλλιτεχνών εκθετών και μουσικών, θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο του συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών", στο τηλέφωνο: 6976736523.

451963361 1479276899439436 6221668049872046226 n

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...