Menu
RSS
Σάββατο, 05/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

«Ανοιχτός Χώρος/Open Space» στα Σαπουνακαίικα Αρκαδίας

«Ανοιχτός Χώρος/Open Space» στα Σαπουνακαίικα Αρκαδίας

Όλες οι Τρίτες του Αυγούστου κρύβουν εκπλήξεις στη δράση «Ανοιχτός Χώρος/Open Space» που  διοργανώνει το “Kynourio Soma” για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Κάτοικοι κι επισκέπτες της Κυνουρίας συναντιόμαστε για να συν δημιουργήσουμε διασκεδαστικές δραστηριότητες με βιωματικά εργαστήρια κίνησης, ζωγραφικής, γιόγκα, αυτοθεραπείας και άλλα στην όμορφη τοποθεσία της Βρύσης του Δικαίου στα Σαπουνακαίικα Αρκαδίας.

Το εργαστήρι αυτής της εβδομάδας μας το προσφέρουν δύο δασκάλες και θεραπεύτριες με μεγάλη εμπειρία, η Helen Noakes και η Δέσποινα Λυσικάτου. Θα μας μεταφέρουν βασικά εργαλεία χρήσιμα για την βελτίωση της καθημερινότητας μας, μέσα από σωματικές πρακτικές και πιέσεις.

 

«Tεχνικές Αυτοθεραπείας μέσα από την κίνηση και τα σημεία πίεσης στους μεσημβρινούς»

 

Tρίτη 13/08

20:00-22:00

Στο εργαστήριο αυτό θα δοθούν κάποιες εισαγωγικές πληροφορίες για συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα (βελονιστικά σημεία), τα οποία βοηθούν στην ανακούφιση σε περιπτώσεις πόνου ή συναισθηματικών καταστάσεων (θλίψη, θυμός κτλ). Παράλληλα δωθούν ασκήσεις εστιασμένες στην ανακούφιση πόνων όπως για παράδειγμα ενοχλήσεις της μέσης μέσω της κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης.

Θα γίνει αναφορά και στη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα μας (αλλά και στο πνεύμα μας) να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης, δια μέσου της ενεργοποίησης του λεμφικού συστήματος. Το εργαστήριο είναι βιωματικό, άρα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως δρουν αυτές οι τεχνικές αυτοΐασης πάνω στο δικό τους σώμα. Θα γίνει και μικρή αναφορά σε συμπληρωματικά σκευάσματα που δρουν ως αρωγοί στη σωματική ανακούφιση (κυρίως αιθέρια έλαια και φυτικά έλαια).

 

Η Δέσποινα Λυσίκατου έχει εκπαιδευτεί και διδάσκει Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ), βελονισμό, αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία, μάλαξη και ρέικι από το 2007.

Η Helen Noakes είναι ιδρυτικό μέλος του  Kynourio Soma και διδάσκει σωματικές πρακτικές και yoga καθώς και ολιστικό μασσάζ για πάνω από 22 χρόνια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κράτηση θέσης, ενώ προτείνεται να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης.

Αφορά όλες τις ηλικίες και όλους τους σωματότυπους!

Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία!

Ελάτε με άνετα ρούχα. Στρωματάκια θα υπάρχουν στον χώρο, αλλά ευχαρίστως μπορείτε να φέρετε και το δικό σας, εάν διαθέτετε.  

 

H δράση Open Space/Ανοιχτός Χώρος πραγματοποιείται στην Βρύση του Δικαίου με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Ν.Κυνουρίας.

 

Για τις δράσεις της ομάδας μπορείτε να ενημερωθείτε:

Kynourio Soma/AMKE δικτύωσης ανθρώπων δημιουργικών και παραστατικών τεχνών και ευεξίας.

www.kynouriosoma.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / FB& INST: kynourio soma

 

 

 

a

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...