Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Γαλαξίας Μίκη: Αστερισμός Μαουτχάουζεν" στην Ασέα!

"Γαλαξίας Μίκη: Αστερισμός Μαουτχάουζεν" στην Ασέα!
Την Τρίτη 6 Αυγούστου, σας προσκαλούμε σε μία ακόμα εκδήλωση του Αστεροσκοπείου Ασέας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Ασεατών, αυτή τη φορά συνδυάζοντας τη τέχνη με την επιστήμη.
«ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΙΚΗ: ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ»
ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ (ΦΩΝΗ)-ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ)
Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ (φωνή) και ο Άρης Ζέρβας (βιολοντσέλο) έμελλε να είναι οι τελευταίοι ερμηνευτές έργου του Μίκη Θεοδωράκη. Mετά από ακρόαση και άδεια του διεθνούς μας συνθέτη, το κύκνειο «Άσμα Ασμάτων» του, σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη, κυκλοφόρησε στις 29 Ιουλίου 2021 ανήμερα των γενεθλίων του και ένα μόλις μήνα πριν φύγει για τη «Γειτονιά των Αγγέλων». Τον Μάιο του 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης Απελευθέρωσης του στρατοπέδου, ο Αρίσταρχος και ο Άρης ερμήνευσαν ζωντανά την καντάτα Μαουτχάουζεν στο ελληνικό μνημείο του Mauthausen Memorial στην Αυστρία, πραγματοποιώντας παράλληλα γυρίσματα στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Μαουτχάουζεν. Η μεγάλου μήκους ταινία MAUTHAUSEN (91’, 2023), με αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί το νέο κινηματογραφικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κουντουρά-Αρίσταρχου Παπαδανιήλ και παραγωγή Syllipsis. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Los Angeles Greek Film Festival, παρουσιάστηκε -μεταξύ άλλων- στην Ακαδημία Αθηνών και το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, και έλαβε το βραβείο «Μίκης Θεοδωράκης» από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ασέας 2024, ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και ο Άρης Ζέρβας, προσκεκλημένοι του Συνδέσμου των Εν Αθήναις Ασεατών, θα ερμηνεύσουν «με των άστρων τη μουσική» την καντάτα Μαουτχάουζεν και άλλα σπουδαία τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα αγωνιστή μουσουργού, και το Αστεροσκοπείο Ασέας θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου το κοινό να θαυμάσει τον έναστρο ουρανό της Αρκαδίας, που ενέπνευσε δημιουργικά τον Γαλαξία του Μίκη Θεοδωράκη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...